Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Divi tenisisti pēc apsekošanas US Open burbulī ievietoti karantīnā

Septembrī gaidāmā ASV atklātā tenisa čempionāta "burbulī" divi spēlētāji ievietoti karantīnā pēc kontaktēšanās ar treneri, kuram konstatēta saslimšana ar Covid-19, ziņo turnīra organizatori.

Spēlētājiem Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rīkotajā Western and Southern Open turnīrā US Open norises vietā nav konstatēti pozitīvi Covid-19 testi.

Ziņu aģentūra LETA trešdien jau vēstīja, ka ASV atklātā tenisa čempionāta "burbulī" otrdien konstatēts viens Covid-19 inficēšanās gadījums. Saslimušais vīrietis nav tenisists un viņš nav izjutis saslimšanas simptomus, teica ASV Tenisa asociācija (USTA). Pirms trim dienām veiktas tests esot bijis negatīvs, bet otrdien konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Turnīra amatpersonas paziņoja par to trešdien, izolējot šo personu uz 10 dienām, taču apsekošana liecināja, ka divi spēlētāji ir bijuši "ciešā un ilgstošā kontaktā" ar saslimušo personu.

Lai arī turnīra organizatori nenosauca abus izolētos spēlētājus, Argentīnas tenisists Gvido Pelja un kvalifikācijas turnīra dalībnieks Ugo Deljiens no Bolīvijas savā Instagram vietnē tīmeklī ievietoja videoklipus, sakot, ka viņi ir šie spēlētāji.

Pelja, kas ieņem 35.vietu pasaules rangā, paziņoja, ka ir atstādināts no sacensībām pēc tam, kad viņa treneris Huans Manuels Galvans ir saslimis ar vīrusu.

"Galvans pirms divām dienām saņēma atbildi ar pozitīvu testu," saka Pelja, piebilstot, ka arī viņa treneris Hosē Akasuso arī bijis ciešā kontaktā ar Galvanu.

"Abi mūsu testi, Hosē un manējais, bija negatīvi. Mēs neko nejūtam, bet organizatori mani izslēdza no turnīra... Tagad protokols nosaka, ka mani testēs ik pēc divām dienām. Citas iespējas nav, un, cerams, ka šīs divas nedēļas paies ātri, un es varēšu startēt "US Open"."

Turnīra amatpersonas saka, ka nevienam no izslēgtajiem spēlētājiem nav nekādu Covid-19 simptomu. Tomēr pēc US Open medicīnas komandas iesaistes un konsultācijām ar Ņujorkas Pilsētas veselības departamentu viņi tika izslēgti no Western and Southern Open un nosūtīti karantīnā.

Turnīrs, kas parasti notiek Sinsinati, šogad tika pārcelts uz Ņujorku, lai kalpotu par ievadu US Open, kas Nacionālajā tenisa centrā Flushing Meadows bez skatītājiem sākas 31.augustā speciāli izveidotā "burbulī".

Sieviešu pamatturnīrs sāksies piektdien, bet vīriešu - sestdien.

Kopš 13.augusta ASV atklāto meistarsacīkšu turnīra mājvietā, kur norisināsies arī "Western and Southern Open" turnīrs, veikti aptuveni 1400 testi.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēs redzēt vairākas tenisa zvaigznes.

No šī gada turnīra dalību atsaukušas vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes. Turnīra dalībnieču pulkā pagaidām ir Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

Arī pērnā gada vīriešu turnīra uzvarētājs Rafaels Nadals nedosies uz Ņujorku, lai aizstāvētu savu pērn izcīnīto titulu.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

ASV atklātā tenisa čempionāta turnīrs sāksies 31.augustā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi