Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džokovičs pirmo reizi karjerā piekāpjas kvalifikācijas turnīra "laimīgajam zaudētājam"

Planētas pirmā rakete serbs Novaks Džokovičs piektdien Vīnē ATP World Tour 500 turnīra ceturtdaļfināla pirmo reizi karjerā piekāpās kvalifikācijas "laimīgajam zaudētājam".

Džokovičs ceturtdaļfinālā ar 2-6, 1-6 piekāpās Lorenso Sonego no Itālijas (ATP 42.).

Itālis pagājušās nedēļas nogalē kvalifikācijas turnīrā piedzīvoja zaudējumu, tomēr tika pie iespējas piedalīties pamatsacensībās, kas izvērtušās par veiksmīgākajām karjerā. Sonego ir pirmais "laimīgais zaudētājs", kuram jelkad izdevies pieveikt Džokoviču.

Tāpat šī bija pirmā reize kopš 2005.gada, kad Džokovičs vienā spēlē uzvarējis vien trīs geimus. Iepriekš 2005.gadā viņam tikpat neveiksmīgs mačs bija Austrālijas atklātajā čempionātā pret Maratu Safinu.

Līdz ar zaudējumu Džokovičam nāksies pagaidīt nedaudz ilgāk, lai oficiāli pārspētu Pīta Samprasa rekordu. Serbs šo sezonu jau sesto reizi karjerā noslēgs pirmajā pozīcijā.

"Nepārprotami šī ir mana karjeras labākā uzvara. Novaks ir labākais pasaulē," pēc vēsturiskā panākuma teica Sonego. "Aizvadīju ļoti labu spēli."

Sonego pusfinālā tiksies ar Danielu Evansu (ATP 33.) no Lielbritānijas. Viņš ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-3 uzvarēja bulgāru Grigoru Dimitrovu (20.).

Džokovičam šis šosezon bija vien trešais zaudējums. Iespējams, tenisistam tie būtu vien divi, ja viņš ASV atklātajā čempionātā nebūtu diskvalificēts par bumbiņas raidīšanu virsū tiesnesei.

Tāpat zaudējumu šajā turnīrā piedzīvoja arī ar otro numuru izliktais Dominiks Tīms (ATP 3.). Pērnā gada čempions ar 5-7 (5:7), 2-6 piekāpās krievam Andrejam Rubļevam (ATP 8.), kuram piešķirts piektais numurs.

Pusfinālā Rubļevs tiksies ar Dienvidāfrikas Republikas pārstāvi Kevinu Andersonu (111.), kurš ar 6-4, 7-6 (7:5) negaidīti uzvarēja Krievijas tenisistu Daniilu Medvedevu (6.), kurš bija izlikts ar ceturto numuru.

Andersonam šī bija pirmā uzvara pret Top 10 tenisistu pēdējo divu gadu laikā.

Turnīrs Vīnē noris iekštelpās uz cietā seguma, un tā noslēgums paredzēts svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi