Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis ar uzvaru sāk Marveljas Challenger raudzes turnīru

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien izcīnīja uzvaru Marveljas Challenger raudzes turnīrā.

Pasaules ranga 189.rakete Gulbis pirmajā spēlē ar 6-2, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisistu Jevgeņiju Donskoju (ATP 128.), kurš zaudējumu piedzīvojis jau sešās spēlēs pēc kārtas. Donskojs turnīrā bija izlikts ar astoto numuru.

Gulbis pirmo setu iesāka iespaidīgi, ātri vien panākot 3-0. Pirmajā geimā viņš ar pirmo mēģinājumu nobreikoja Donskoju, kurš savā otrajā serves geimā ātri nonāca iedzinējos ar 0:40. Krievijas tenisists trīsreiz spēja veiksmīgi aizstāvēties, bet Gulbis beigās izcīnīja uzvaru un izvirzījās drošā vadībā ar 4-0. Turpmākajās izspēlēs tenisisti savas serves nezaudēja, bet Gulbis astotajā geimā nokārtoja uzvaru setā. 

Arī otrā seta pirmajā geimā Donskojs zaudēja savu servi, bet Gulbis īsi pēc tam ieguva divu geimu pārsvaru. Izšķirošais bija septītais geims, kurā Donskojs bija iedzinējos ar 0:40 un drīz vien zaudēja vēl vienu servi, nonākot geima attālumā no neveiksmes (2-5). Astotajā geimā Donskojs trīsreiz bija vienas uzvarētas izspēles attālumā, lai paildzinātu spēli, taču Gulbis veiksmīgi aizstāvējās, ieguva pārsvaru un nākamajā izspēlē nokārtoja uzvaru spēlē ar 6-2, 6-2.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā bija tikušies trīsreiz, pēdējos divos mačos uzvaru svinot Donskojam. Pēc pirmdienas dueļa četru savstarpēju spēļu bilance ir neizšķirta 2-2.

Par otrās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis septiņus ATP ranga punktus.

Pēdējo reizi Gulbis kortā devās pirms trim nedēļām, kad Marseļā piedzīvoja zaudējumu ATP "World Tour 250" sērijas turnīra "Open 13 Provence" kvalifikācijas otrajā kārtā. Viņš ar 2-6, 4-6 piekāpās Aleksam Molčanam no Slovākijas. Kvalifikācijas pirmajā mačā viņš ar 6-2, 6-4 pārspēja Slovākijas tenisistu Filipu Horanski.

Iepriekšējās sacensībās Singapūrā Latvijas tenisists nepārvarēja ATP "World Tour 250" sērijas turnīra pirmo kārtu. Šosezon Gulbis ATP un "Challenger" sērijas turnīros, ieskaitot kvalifikāciju, desmit cīņās uzvarējis četrreiz.

Gadu tenisists sāka ar zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Dohā, ar 6-7 (2:7) un 3-6 piekāpjoties Blažam Rolam no Slovēnijas (ATP 154.).

Sekoja divas neveiksmes ATP "Challenger" sērijas sacensībās - pirmajā kārtā zaudēts Stambulā un Francijas pilsētā Kempērā. Desmit zaudējumu sēriju Gulbis pārtrauca Bjellas "Challenger" turnīra pirmajā kārtā Itālijā. Tenisists pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja mājinieku Raulu Brankaco (ATP 373.). Uzvaru turnīros latvietis nebija svinējis kopš augusta.

Otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 tika uzvarēts Dmitrijs Popko no Kazahstānas (ATP 170.), bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā Gulbis ar 2-6, 4-6 piekāpās itālim Lorenco Museti (ATP 122.), kurš turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Karjeras laikā Gulbis ir izcīnījis sešus turnīra uzvarētāja titulus vienspēlē.

Turnīrs Marveljā uz māla seguma norisināsies līdz 4.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi