Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis pirmo reizi karjerā Australian Open sasniedz trešo kārtu

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 6-3, 6-2 uzvarēja slovēni Aljažu Bedeni, pirmo reizi karjerā Melburnā sasniedzot trešo kārtu.

Gulbis ATP rangā ieņem 256.vietu, bet Bedene ir 55.pozīcijā.

Latviešu tenisists par trešās kārtas sasniegšanu nopelnījis 90 ATP ranga punktus, kas palīdzēs veikt kāpumu reitingā.

Trešajā kārtā viņš tiksies ar francūzi Gaēlu Monfisu (ATP 10.), kurš ceturtdien otrajā kārā ar 4-6, 7-6 (10:8), 6-4, 7-5 pārspēja horvātu Ivo Karloviču (ATP 124.).

Gulbis pirmā seta vidū atspēlēja divas breikbumbas, bet vēlāk 12.geimā atņēma pretiniekam servi, gūdams virsroku ar 7-5. Otrais sets bija breikiem bagātāks, Gulbim trīs geimos atspēlējot pretinieka breikbumbas. Latvietis pretiniekam servi atņēma sestajā geimā, kas setā ļāva uzvarēt ar 6-3.

Trešo setu Gulbis iesāka ar breiku, bet pēc 2-1 panākšanas Bedene pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Nākamo reizi Latvijas tenisists pretinieka servi atņēma septītajā geimā, kad panāca 5-2 un ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā. Gulbis savu iespēju izmantoja un ar 6-2 trešajā setā pielika punktu mačam.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš tikās 2015.gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kurā Gulbis trešajā setā izstājās.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Gulbis ar 7-5, 4-6, 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja kanādieti Fēliks Ožjē-Aljasimu (ATP 22.), kuram Melburnā bija piešķirts 20.numurs. Latvietis pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Tikmēr Bedene pirmajā cīņā piecos setos ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (5:7), 6-2, 6-4 uzveica austrālieti Džeimsu Dakvortu (ATP 94.).

Latvijas vadošajam tenisistam šis ir jau desmitais Grand Slam turnīrs Austrālijā. Iepriekš vislabāk viņām veicās 2009. un 2014.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz otrajai kārtai, bet pārējās reizēs viņš zaudējumu cieta jau pirmajā duelī.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras.

Vadošais valsts tenisists šosezon izcīnījis jau septiņas uzvaras, kas ir tikpat, cik pērn visas sezonas laikā. Gulbis 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus. Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas "ATP World Tour 500" turnīrā. Gulbis aizvadītajā sezonā uzvaru izcīnīja septiņos dueļos, kopumā aizvadot 23 mačus.

Tikmēr Bedene sezonas ievadā sasniedza Dohas turnīra ceturtdaļfinālu, bet pēc tam sacensībās Adeiladā zaudēja jau pirmajā kārtā. Bedene nevienā no "Grand Slam" turnīriem nav ticis tālāk par trešo kārtu, bet Austrālijā viņš pirmo reizi iekļuvis otrajā kārtā.

Jau ziņots, ka Aļona Ostapenko ceturtdien nepārvarēja otro kārtu, bet Anastasija Sevastova otrdien cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi