Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis uzvar izšķirošajā spēlē, iekļūstot Grand Slam pamatturnīrā

Latvijas tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien izcīnīja uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta pēdējā kvalifikācijas kārtā, kā rezultātā viņš varēs piedalīties pamatturnīrā.

Gulbis (ATP 258.) kvalifikācijas trešajā jeb pēdējā kārtā ar 7-6 (7:2), 6-2 uzvarēja indieti Prajnešu Gunesvaranu (ATP 122.), kuram priekšsacīkstēs bija piešķirts 17.numurs.

Latvijas tenisists jau spēles pirmajā setā ieguva iespēju atņemt pretiniekam servi, taču tik veiksmīgi dueli neizdevās iesākt. Līdz pat piektajam geimam spēle ritēja līdzīgi, bet Gulbis zaudēja savu trešo servi un nonāca iedzinējos ar 2-3. Tenisists zaudēto visai viegli atguva astotajā geimā, bet pirms taibreika setu neizdevās noslēgt. Taibreikā Gulbis uzvarēja pie savas serves un nākamajās divās izspēlēs lauza pretinieka servi, drīz vien panākdams jau drošo 5:0. Indietis savas nākamās divas serves nosargāja, bet īsi pēc tam Gulbis izservēja uzvaru setā.

Otrais sets jau diezgan uzskatāmi pagāja Gulbja zīmē, sportistam jau pie pirmās iespējas laužot pretinieka servi. To pašu viņš ar trešo mēģinājumu izdarīja trešajā geimā, bet turpinājumā rupjas kļūdas nepieļāva un svinēja uzvaru mačā ar 7-6 (7:2), 6-2.

Gulbis šajā spēlē izpildīja deviņas netveramas serves, kamēr viņa pretinieks atbildēja vien ar četrām.

Par kvalifikācijas turnīra pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 25 ATP ranga punktus, bet viņa pretinieks sacensības pameta par 50 000 Austrālijas dolāru (nepilnu 31 000 eiro) bagātāks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Gulbis savā sezonas ceturtajā mačā ar 6-3, 6-3 apspēlēja amerikāni Maksimu Kresiju (ATP 189.), bet nākamajā duelī ar 6-3, 1-6, 6-2 uzvarēja Federiko Koreu no Argentīnas (ATP 118.), kurš bija izlikts ar 15.numuru.

No kvalifikācijas turnīra pamatsacensībās iekļūs 16 tenisisti. Gulbim Austrālijas atklātais čempionāts nav bijis veiksmīgs, jo ne reizi karjerā viņam nav izdevies tikt tālāk par otro kārtu. Iepriekšējās trīs dalības reizēs viņš apstājās jau pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka sezonu Gulbis uzsāka ar divu kārtu pārvarēšanu Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā, piedzīvojot zaudējumu Numeas "Challenger" turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā. Gulbis ar 1:6, 6:3, 7:6 (7:5) uzvarēja Maksimiljanu Martereru no Vācijas un ar 6-4, 6-4 - Mohamedu Safvatu no Ēģiptes, taču ar 2-6, 2-6 atzina Tristana Lamezina no Francijas pārākumu. Gulbis šo sezonu iesāka 226.vietā, bet pirmdien pēc atjaunotā ranga piedzīvojis 32 vietu kritumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi