Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kontaveita kļūst par pirmo igaunieti - Australian Open ceturtdaļfinālisti

Igaunijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anete Kontaveita pirmdien kļuva par pirmo savas valsts pārstāvi, kurai Austrālijas atklātajā čempionātā izdevies pārvarēt astotdaļfinālu.

Turnīrā ar 28.numuru izliktā Kontaveita (WTA 31.) astotdaļfinālā ar 6-7 (4:7), 7-5, 7-5 uzvarēja polieti Igu Švjonteku (WTA 56.).

Nākamajā kārtā Kontaveitai būs jātiekas ar titulēto Rumānijas tenisisti Simonu Halepu (WTA 3.), kura turnīrā izlikta ar ceturto numuru. Rumāniete astotdaļfinālā ar 6-4, 6-4 uzvarēja Beļģijas sportisti Elīzu Mertensu (WTA 16.), kurai turnīrā bija piešķirts 17.numurs.

Halepa Melburnā notiekošajā turnīrā, pēdējās četrās spēlēs nav zaudējusi nevienā setā.

Citā spēlē spāniete Garvinje Mugurusa (WTA 32.) ar 6-3, 6-3 uzvarēja Kiki Bertensu no Nīderlandes (WTA 10.), kurai bija piešķirts devītais numurs.

Nākamajā kārtā Mugurusa tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas (WTA 30.). Pavļučenkova astotdaļfinālā ar 6-7 (5:7), 7-6 (7:4), 6-2 pieveica Angelīnu Kerberi no Vācijas (WTA 18.), kurai bija piešķirts 17.numurs.

Dienu iepriekš ceturtdaļfinālu sasniedza arī pasaules pirmā rakete Ešlija Bārtija, kura ar 6-3, 1-6, 6-4 pārspēja amerikānieti Elisnu Rīski, viņai reitingā ieņemot 19.pozīciju.

Savukārt 15 gadīgā zvaigzne Koko Gofa (WTA 67.) svētdien apstājās astotdaļfinālā, kurā ar 7-6 (7:5), 3-6, 0-6 piekāpās tautietei Sofijai Keninai (WTA 15.). 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Aļona Ostapenko nepārvarēja turnīra otro kārtu, bet Anastasija Sevastova neveiksmi piedzīvoja jau pirmajā duelī.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz nākamajai svētdienai. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi