Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTS noraida Bartones pārmetumus par atbalsta trūkumu

Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pirmdien noraidīja talantīgās Latvijas tenisistes Kamillas Bartones izteikumus par to, ka LTS nav pietiekami atbalstījusi sportisti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka talantīgā Latvijas tenisiste Bartone lūko iegūt Vācijas pilsonību, lai nākotnē pārstāvētu šīs valsts izlasi.

Pirmdien situāciju komentēja LTS ģenerālsekretārs Lejnieks: "LTS vienmēr augsti vērtē un jūt līdzi Latvijas jauno tenisistu sasniegumiem. Mēs ticam, ka sportisti ir vieni no galvenajiem, kas nes savas valsts vārdu pasaulē, un protams, mums, tenisa savienībai, rūp Latvijas sporta nākotne. Tāpēc darām visu iespējamo, lai sportisti justos labi un visiem savienības iespēju robežās tiek nodrošināts līdzvērtīgs atbalsts. Bartones publiski paustie izteikumi ir absolūti nepatiesi, un tieši tādēļ mums kā savienībai jo īpaši nepatīkami."

Lejnieks uzsvēra, ka Bartone ir jauna un talantīga tenisiste, kurai 2018. un 2019.gadā LTS izteica piedāvājumu pārstāvēt Latvijas sieviešu izlasi Federāciju kausā, kas paredzēja arī finansiālo atbalstu. Uz šo piedāvājumu divus gadus pēc kārtas LTS saņēma atteikumu.

"LTS sadarbībā ar Starptautisko Tenisa federāciju nodrošināja atbalstu, kas bija nepieciešams dažādiem turnīriem," skaidroja LTS ģenerālsekretārs. "Šajā gadījumā Bartones pieņemtais lēmums turpināt savu karjeru Vācijā ir viņas personīgā izvēle un visticamāk nav saistīta ar minētajiem apstākļiem. Mēs novēlam viņai veiksmi un izdošanos, pieņemot jaunos izaicinājumus!"

Bartone svētdien aģentūrai LETA atklāja, ka šobrīd nevēlas sniegt plašāku komentāru par savu paziņojumu, norādot, ka oficiāli vēl nav mainījusi pārstāvēto valsti.

Jau ziņots, ka pirmā informācija par pārstāvētās valsts maiņu parādījās sportistes Instagram profilā, kur viņa, atbildot uz fanu jautājumiem, norādīja, ka drīzumā visticamāk iegūs Vācijas pasi, lai varētu pārstāvēt šīs valsts izlasi.

Bartone pauda neapmierinātību ar LTS darbu, kas viņai nespējot nodrošināt pietiekamu atbalstu. Spēlētāja jau iepriekš pauda viedokli, ka nav apmierināta ar savu lomu Latvijas izlasē, kā dēļ viņa nemaz neizskatīja iespēju šogad trenēties kopā ar vadošajām pašmāju sportistēm.

Latvijas sportiste jau iepriekš labi iepazinusi Vāciju, jo šajā valstī viņa lielākoties aizvada treniņus. Bartones lēmums, visticamāk, ir skaidrojams, ar iespēju būt daļai no Porsche talantu komandas, kuru arī atbalsta Vācijas Tenisa federācija.

Šīs akadēmijas paspārnē 2020.gadā nonākušas 15 tenisistes, kuras saņems finansiālu atbalstu, lai pēc iespējas ātrāk varētu adaptēties pieaugušo tenisam.

Bartone līdz šim demonstrējusi gana atzīstamu sniegumu junioru turnīros. Vienspēlēs viņa piedalījusies US Open un Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālos, bet šogad viņa Austrālijā sasniedza pusfinālu dubultspēlēs.

Dubultspēlēs viņa pērn tika kronēta par US Open čempioni, kā vienreiz spēlēja Vimbldonas turnīra finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi