Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Osaka US Open ceturtajā kārtā zaudē Benčičai

Šveices tenisiste Belinda Benčiča ASV atklāto meistarsacīkšu ceturtajā kārtā pirmdien uzvarējusi pagājušā gada sacensību čempioni Japānas sportisti Naomi Osaku ar 7-5, 6-4.

ASV atklātajā čempionātā tenisā sievietēm būs jauna čempione, jo pagājušā gada čempione un šogad ar pirmo numuru turnīrā izsētā Osaka pirmdien ar 5-7, 4-6 atzina Šveices sportistes Benčičas, kura Ņujorkā izlikta ar 13.numuru, pārākumu.

Benčiča uzvarēja par spīti japānietes deviņām netveramām servēm, pašai ne reizi neservējot rezultatīvas darbības vērtībā. Toties šveiciete uzvarēja 82 procentus izspēļu ar pirmo servi, realizēja visus desmit izgājienus pie tīkla un trīs no septiņām breikbumbām, kamēr Osaka izmantoja vienīgo breikbumbu mačā. Osaka arī vairāk kļūdījās - 21 tehniskais brāķis pret 12 pretiniecei.

"Nevar būt lielāks izaicinājums kā spēlēt pret Naomi," pēc mača teica Benčiča. "Man bija jābūt savu spēju virsotnē, un esmu patiešām apmierināta, cik labi man izdevās savākt savus nervus beigās."

22 gadus vecajai Šveices tenisistei tā bija jau trešā uzvara šogad pār Osaku pēc Indianvelsas un Madrides turnīriem, kā arī līdz šim labākais starts Ņujorkā, kur viņa līdz šim tālāk par pirmo kārtu nebija tikusi.

"Viņa spēlēja ļoti tīri. Viņai bija specifisks plāns, ko viņa gribēja īstenot," bilda 21 gadu vecā Osaka. "Man šķiet, ka tas bija - vienkārši būt agresīvai."

Pēc japānietes zaudējuma šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja austrāliete Ešlija Bārtija nākampirmdien nomainīs Osaku pasaules ranga virsotnē.

"Es varētu būt ļoti sarūgtināta un dusmīga, taču neesmu tāda," piebilda Osaka, kurai nākamajā Grand Slam turnīrā Austrālijā būs jāaizstāv tituls.

Japānas tenisistes izstāšanās nozīmē, ka sievietēm jau trešo gadu pēc kārtas būs četras dažādas uzvarētājas Grand Slam turnīros. Kaut kas tāds atklātajā ērā notiek pirmoreiz.

Vēl vienā spēlē horvātiete Donna Vekiča, kas izsēta ar 23.numuru, ar 6-7 (5:7), 7-5, 6-3 pieveica vācieti Jūliju Gergesu, kas bija izsēta ar 26.numuru.

Vekiča otrajā setā atspēlēja setbumbu un pirmoreiz karjerā iekļuva Grand Slam turnīra ceturtdaļfinālā.

"Es pat īsti nezinu, kā vinnēju šo maču," pēc uzvaras teica Vekiča. "Viņa servēja, lai uzvarētu spēli. Viņai bija mačbumba. Es tikai turpināju cīnīties un ticēt, ka varu uzvarēt. Sajūta ir diezgan pārsteidzoša."

Benčiča ar Vekiču tiksies ceturtdaļfinālā. "Tas noteikti būs grūts mačs," nākotnē ieskatījās Vekiča. "Viņa šogad ir viena no labākajām spēlētājām."

Savstarpējo spēļu bilance ir par labu Benčičai - 2:1, taču abas uzvaras izcīnītas 2014.gadā, kamēr pēdējo maču šā gada Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā uzvarējusi pretiniece. Abas tenisistes ir draudzenes un biežas treniņpartneres.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi