Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko Seulā parāda vāju sniegumu un zaudē Babošai

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien Seulas WTA International turnīra pirmajā kārtā ar 3-6, 3-6 piekapās ungārietei Tīmeai Babošai.

Pirmajā setā ungāriete ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, un pēc tam abas tenisistes guva punktus, pašām servējot. Pirmo punktu spēlē Ostapenko nopelnīja ar netveramu servi - 1:3, taču arī Baboša labi servēja, nedodot Latvijas sportistei iespējas atspēlēties līdz devītajam geimam, kad Ostapenko panāca trīs breikbumbas. Pirmo ungāriete atspēlēja ar netveramu servi, otro - ar neticamu saīsināto sitienu, bet trešā izspēlē Ostapenko izsita autā. Brīdi vēlāk Latvijas tenisiste neizmantoja vēl vienu breikbumbu. Tomēr ar otro setbumbu un saīsinātu sitienu, pēc kura OStapenko tika līdz bumbiņai, bet raidīja to autā, sets beidzās ar 6:3 Ungārijas tenisistes labā.

Pārtraukumā ungārietes treneris Maikls Džoiss instruēja savu aizbilstamo, kā jāturpina spēlēt. Otro setu ar savu servi sāka Ostapenko. Punkta izspēle ieilga, tomēr pēc sitiena pa sānu līniju beidzoties Latvijas tenisistes labā. Joprojām vieglāk savu servi punktā pārvērta Baboša, kurai piektajā geimā izdevās uzvarēt arī Ostapenko serves laikā - 3:2.

Pēc Ostapenko dubultkļūdas Baboša devītajā geimā ieguva mačbumbu, taču Latvijas tenisiste ar teicamu izspēli to novērsa tāpat kā mirkli vēlāk otro mačbumbu. Trešoreiz tas neizdevās. Vāju otro Ostapenko servi Baboša uzreiz pārvērta uzvarā ar sitienu pa līniju no neērtās puses - 6-3, 6-3.

Baboša labāk servēja, ar servi gūstot deviņus punktus pret Ostapenko četriem, turklāt nepieļāva dubultkļūdas, kuras Latvijas tenisistei bija deviņas. Vairāk uzvarētu izspēļu gan bija Ostapenko (26:19), taču arī daudz vairāk pašas kļūdu (25:7).

Tādējādi tāpat kā dubultspēlē 2017.gada Seulas turnīra čempione Ostapenko par dalību pirmajā kārtā nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Ostapenko rangā atrodama 74.pozīcijā, bet Baboša atrodas ir 18 vietas zemāk.

Ungāriete jau piedalījās šī turnīra kvalifikācijā, kur bija izlikta ar pirmo numuru. Viņa ar 6-1, 6-1 sagrāva 17 gadus veco mājinieci Jiho Šinu, kura nav pārstāvēta WTA rangā, un ar 6-2, 6-2 - ranga 214.numuru no Rumānijas Žaklīni Kristianu.

Abām tenisistēm šī bija ceturtā savstarpējā spēle karjerā. 2016.gadā turnīros Polijā un Brazīlijā viņas apmainījās uzvarām, bet pērn sacensībās Maiami pārāka bija Ostapenko.

Baboša karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, no tiem pēdējo gūstot pērn Taivānā. Šosezon ungāriete bija izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 23 zaudējumus. Liela daļa no panākumiem gan gūta zemākas raudzes ITF turnīros.

Tikmēr Ostapenko kontā ir divi WTA tituli, tai skaitā uzvara 2017.gada Francijas atklātajās meistarsacīkstēs, taču šosezon viņas bilance bija 17 uzvaras un 23 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu.

Ostapenko 2017.gadā savā debijā Seulas turnīrā tika pie otra karjeras titula, bet pērn apstājās otrajā kārtā.

Šī mača uzvarētāja otrajā kārtā spēkosies ar čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 45.) vai beļģieti Alisonu van Uijtvanku (WTA 62.).

Ostapenko Seulā jau aizvadījusi dubultspēļu turnīru. 

Pārī ar beļģieti Kirstenu Flipkensu duets sacensībās bija izlikts ar pirmo numuru, taču pirmajā kārtā ar 3-6, 6-4, 9:11 piekāpās Heilijai Kārterei no ASV un Luisai Stefani no Brazīlijas. Par sniegumu Seulā Ostapenko arī dubultspēlē nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Turnīrs Seulā notiek uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi