Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova lūkos iekļūt US Open ceturtajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien aizvadīs US Open turnīra trešās kārtas spēli. Turnīra 12. numurs Sevastova (WTA 11.) kortā dosies ap plkst. 19.30 pēc Latvijas laika un spēkosies ar pieredzējušo Horvātijas tenisisti Petru Martiču (WTA 22.). Abas sportistes iepriekš tikušās divas reizes, katrai uzvarot vienā mačā.

Tenisistes savstarpējos mačus aizvadīja 2017. un 2018. gadā, abas reizes spēkojoties uz māla seguma. Pirmajā tikšanās reizē Francijas atklātajā čempionātā ar rezultātu 6-1, 6-1 drošu uzvaru izcīnīja Martiča, bet pērn Bukarestes International turnīrā ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-2 pārāka bija Sevastova.

Iepriekš turnīrā Sevastova pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja kanādieti Eižēniju Bušāru, kura rangā ir 119. pozīcijā, bet ceturtdien ar rezultātu 3-6, 6-1, 6-3 guva panākumu pret talantīgo polieti Igu Švjonteku, kura WTA rangā ieņem 49. pozīciju. Tikmēr Martiča pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 4-6, 6-1 pārspēja slovēnieti Tamāru Zidanšeku (WTA 66.), bet sacensību turpinājumā ar 6-2, 6-4 uzveica Anu Bogdanu no Rumānijas (WTA 152.).

Sevastova US Open turnīrā piedalās jau devīto reizi, bet vislabāk veicies pērn, kad pirmo reizi sasniegts pusfināls, kurā nācās kapitulēt Serēnai Viljamsai no ASV. Zīmīgi, ka abas tenisistes šogad kortā var tikties atkal, ja abām izdosies aizkļūt līdz astotdaļfinālam, kuru Latvijas sportiste spējusi sasniegt jau trīs gadus pēc kārtas. Sevastovai šajā turnīrā jāaizstāv 780 punkti.

Tikmēr šī gada Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā spēlējusī Martiča US Open piedalās jau desmito reizi, bet pēdējos piecos gados viņa nebija tikusi tālāk par pamatturnīra pirmo kārtu.

Latvijas tenisiste šajā sezonā uzvarējusi 28 no 45 cīņām, bet Martiča aizvadījusi 38 spēles, izcīnot 26 panākumus.

Uzvaras gadījumā Sevastova nākamajā kārtā tiksies ar Viljamsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi