Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova: Šī uzvara bija nedaudz labāka kā iepriekšējā

Spēkojoties ar pretinieci galvenais bijis nenolaist rokas un cīnīties, jo tad iespējams nekur nepazudīšot, pēc trešdien gūtā panākumu Jūrmalas WTA International vienspēļu turnīra otrajā kārtā pēcspēles preses konferencē teica Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova.

"Mačs bija nervozs. Pretiniecei nebija ko zaudēt, un viņa labi uzsāka spēli, tomēr kaut kas atgadījās ar skatītājiem un nedaudz apgrūtināja mača sākumu," pēc uzvaras otrās kārtas mačā pār Dalilu Jakupoviču teica Sevastova. "Viņai tiešām nebija ko zaudēt, un daudzas meitenes zina, kā es spēlēju, tāpēc man nebija parocīgi pret viņu cīnīties, bet es sagaidīju grūtu maču."

"Pirmo setu zaudēju, lai arī īstenībā varēju vinnēt. Taču beigās labi nocīnījos un ar cīņassparu uzvarēju šo maču," gandarīta bija Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete, kura trešajā setā kādu brīdi bija iedzinējos. "Sākumā biju pat vadībā ar 3-1, bet pati vainīga - sāku nervozēt un pārāk daudz runāt. Pieļāvu stulbas kļūdas, tomēr arī Jakupoviča labi nospēlēja. Astotais geims pie 4-3 bija ļoti svarīgs, un zināju, ja cīnīšos, tad man būs iespējas - un man arī bija iespējas."

Dažbrīd mača laikā skatītājos iezagās šaubas, jo spēlētāja vairākkārt komunicējot ar treneri, norādīja uz savu kāju, kas, kā zināms, latvietei vēl līdz galam nav izārstēta. "Aizvien vēl ir kaut kādas problēmas, tomēr vairāk cenšos koncentrēties uz savu spēli, nevis kājas traumu," kaujinieciska bija Sevastova. "Cerams, ka viss būs labi, jo rīt man nav spēles, tāpēc darīšu visu, lai būtu gatava piektdienas mačam."

Lai arī ceturtdien spēlētājai ir brīvdiena, viņa neslēpa, ka tā tiks veltīta atjaunošanās procedūrām un fizioterapeita apmeklējumam. "Iešu pie fizioterapeita. Varbūt arī nedaudz uzspēlēšu, bet, iespējams, arī nē. Par to domāšu ceturtdien," savos plānos dalījās otrās kārtas uzvarētāja.

Savukārt trešā seta izskaņā tiesneša pieņemtais lēmums par labu Sevastovai, viņasprāt, nav salauzis pretinieces spēli. "Nedomāju, ka tas mainīja viņas sniegumu. Tas bija garš geims un, manuprāt, tas bija likumsakarīgi, ka tas punkts tika pārspēlēts. Es varēju tikt klāt bumbiņai, bet tiesnesis iekliedzās: "auts!". Tas bija strīdīgs lēmums, tomēr neuzskatu, ka tas salauza viņas spēli, jo Jakupoviča cīnījās līdz galam, bet arī man beigās nedaudz paveicās" droša par pretinieces neatlaidību bija Sevastova.

Tikmēr salīdzinot pirmās un otrās spēles sniegumu, tenisiste uzskatīja, ka arī pēdējā mačā nospēlējusi atzīstami, lai arī pēc pirmajā kārtā izcīnītās uzvaras, viņa teica, ka tik labi neesot spēlējusi kādu laiku. "Šodien brīžiem labi spēlēju, bet bija arī vairāk jācīnās. Nevaru katru maču uzvarēt ar 6-2, 6-1," smejoties teica tenisiste. "Ikviena meitene šajā turnīrā māk spēlēt, tāpēc uzskatu, ka šī uzvara ir nedaudz labāka nekā iepriekšējā."

Sevastova arī uzskatīja, ka trešdienas pretiniece bijusi nedaudz spēcīgāka. "Domāju, ka Jakupoviča izrādīja lielāku cīņassparu un arī spēlēja labāk nekā pirmā pretiniece tieši tajā dienā. Viņa zināja kā es spēlēju, bet man nepatīk kā viņa spēlē," smaidot piebilda latviete.

Jūrmalas WTA International tenisa kortos vienspēlēs palikušas vairs tikai divas izsētās spēlētājas, ko Sevastova skaidroja ar sīvo konkurenci sieviešu tenisā. "WTA tūres ir tādas pašas kā atklātie čempionāti. Ikviena meitene var uzvarēt jebkuru spēlētāju. Tāpat tenisistes turnīros redz, cik labs ir sastāvs, un pret rangā zemāku vietu sportistēm viņas saskata iespēju tikt tālāk un dabūt tos punktus, kas viņām ir vajadzīgi," turnīra specifiku izklāstīja Sevastova. "Tāpēc spēlētājas pret mani un izsētajām konkurentēm spēlē bez bailēm, jo viņas zina, ka ir iespējas uzvarēt tajā dienā."

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Sevastova trešdien vienspēļu turnīra otrajā kārtā izcīnīja panākumu, kvalificējoties sacensību ceturtdaļfinālam. Tāpat trešdien dubultspēļu pirmajā kārtā WTA dubultspēļu rangā 31.vietā esošā Ostapenko un viņas pāriniece Gaļina Voskobojeva (WTA 41.) no Kazahstānas ar 5-7, 6-0, 10:8 guva panākumu pār Diānu Marcinkēviču (WTA 247.) un Vivianu Heiseni (WTA 224.) no Vācijas.

Tikmēr vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja latvietes Kamilla Bartone un Daniela Vismane. Tāpat Bartone, spēlējot duetā ar krievieti Kseniju Aļošinu, pirmās kārtas mačā ar 2-6, 1-6 cieta neveiksmi pret kanādieti Šāronu Fišmanu un serbieti Ninu Stojanoviču.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra ONE SGM, bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

Baltic Open turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi