Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova Vimbldonā tiekas ar sensacionālo Australian Open pusfinālisti Kolinsu

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova šodien aizvada Vimbldonas čempionāta otrās kārtas maču, spēkojoties pret amerikānieti Danielu Kolinsu.

Abas tenisistes aizvadīs dienas noslēdzošo - ceturto - maču uz 12. korta, tāpēc tas sāksies vien ap plkst. 20 pēc Latvijas laika.

Sevastova ir pasaules 12. rakete un ar šādu numuru izlikta arī Vimbldonas čempionātā, kamēr Kolinsa WTA rangā atrodama 34. vietā.

Sevastova šī turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Kristiju Ānu, kura ir planētas 190. rakete. Par otrās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste tikusi pie 70 WTA ranga punktiem.

Savukārt Kolinsa pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 7-5 uzveica Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (WTA 86.).

Sevastova ar Kolinsu līdz šim nav spēkojusies.

Trešajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar horvātieti Petru Martiču (WTA 24.) vai tikai 18 gadus veco krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 71.).

Sevastovai Vimbldonas čempionāts gan nav bijis diez ko sekmīgs, jo viņa nekad nav tikusi tālāk par otro kārtu, turklāt līdz tai iepriekš arī tikusi tikai vienreiz - 2017. gadā. Savukārt 25 gadus vecā Kolinsa šajā turnīrā pamatsacensībās spēlē tikai otro reizi, bet pērn viņa nepārvarēja pirmo kārtu.

Latvijas tenisiste traumas dēļ pagājušajā nedēļā nepiedalījās Īstbornas WTA Premier sērijas turnīrā, bet šajā sezonā viņa uzvarējusi 20 no 34 cīņām.

Karjeras laikā Kolinsa nav izcīnījusi nevienu WTA titulu, izņemot vienās 125K sērijas sacensībās, kā arī līdz šim vēl nav tikusi līdz kāda turnīra finālam. Tiesa, amerikāniete šogad demonstrēja lielisku sniegumu sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā, kur sensacionāli aizkļuva līdz pat pusfinālam, bet tajā piekāpās spēcīgajai čehietei Petrai Kvitovai. Zīmīgi, ka šīs sacensības Kolinsa sāka vien no kvalifikācijas, turklāt pirms tam Grand Slam sacensībās viņa pie uzvaras kādā no pamatturnīru mačiem nebija tikusi. Pēc tam gan lieli panākumi nesekoja - vien ceturtdaļfināls Čārlstonā.

Šosezon Kolinsa pamatturnīros guvusi 14 uzvaras un cietusi 12 zaudējumus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Vimbldonas čempionāta pirmajos mačos pirmdien zaudējumus piedzīvoja Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis. Tiesa, Ostapenko vēl iecerējusi piedalīties dubultspēlēs.

Vimbldonā tiek aizvadīts sezonas trešais no četriem Grand Slam turnīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi