Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Tiecas izaicināt favorīti

Revanša noskaņās sezonas trešo Grand Slam šonedēļ Vimbldonā sāka Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (14. pasaules rangā). Pirmajā kārtā viņa ar 6-1, 6-2 pieveica Austrālijas sportisti Ajlu Tomļanoviču (136.), pret kuru šajā turnīrā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 2021. gadā. Turpinājumā 27 gadus vecā rīdziniece tiksies ar ukrainieti Darju Sniguru (130.).

Ostapenko slavenajā Vimbldonas čempionātā startē devīto reizi un divkārt (2017. un 2018. gadā) sasniegusi vismaz ceturtdaļfinālu. Trešo šādu reizi viņai liedza tieši Tomļanoviča, kurai pirms trim gadiem Latvijas tenisiste skandalozā trešās kārtas spēlē piekāpās trīs setos. Toreiz spēlētāju starpā izcēlās strīds par Ostapenko pieprasīto medicīnisko pārtraukumu spēles lūzuma brīdī. "Viss ir forši, manuprāt. Vismaz es notikušo esmu atstājusi pagātnē," Austrālijas tenisiste pirms atkalredzēšanās Vimbldonā nesāka cilāt agrākos notikumus. Arī spēles laikā tam īsti nebija pamata, jo Ostapenko dominēja kortā jau no pirmajām izspēlēm, ar augstu precizitāti uzbruka arī pēc otrās serves un izcīnīja pārliecinošu uzvaru divos setos.

Aļonai pavērusies pateicīga situācija, lai sasniegtu vismaz ceturto kārtu, kurā iespējama tikšanās ar ranga līderi Igu Svjonteku. Otrajā kārtā viņai pretī stāsies 22 gadus vecā ukrainiete Snigura, kura Grand Slam līdz šim tālāk par otro kārtu nav tikusi, bet divcīņas uzvarētājai pretī stāsies Karolina Garsija (24.) vai Bernarda Pēra (97.). Tiesa, kā jau dāmu tenisā ierasts, arī izteiktām favorītēm savs labākais sniegums jāparāda katrā spēlē, lai šajā līmenī cerētu uz panākumu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi