Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz spēku robežas

Karolīna Muhova pirmo reizi tiek finālā Parīzē, vīriešu pusfinālā paaudžu duelis.

"Joprojām nespēju noticēt tam, kas notika," pēc varenas atspēlēšanās izšķirošajā setā un Francijas atklātā tenisa čempionāta fināla sasniegšanas emocijas grūti valdīt bija čehietei Karolīnai Muhovai. Viņa vairāk nekā trīs stundas ilgā cīņā ar 7-6 (7:5), 6-7 (5:7), 7-5 pieveica pasaules pirmās raketes statusa pretendenti Arinu Sabaļenku, pret kuru beigās pie rezultāta 2-5 atspēlēja arī mačbumbu. Otra fināliste vēlā ceturtdienas vakarā kļuva zināma Igas Švjontekas un Beatrises Hadadas Maias divcīņā.

Pasaules ranga 43. vietā esošā Muhova pirmo reizi karjerā Parīzes Grand Slam bija tikusi tālāk par trešo kārtu, lai gan Austrālijas un Vimbldonas līdzīga līmeņa turnīros iepriekš bija tikusi arī ceturtdaļfinālā un pat pusfinālā. Pret vienu no turnīra galvenajām favorītēm čehiete izturēja trīs stundas un 13 minūtes ilgu maratonu, lai sasniegtu finālu. "Spēles gaitā bija brīdis, kad es pie sevis domāju, vai tiešām vēl spēju? Vai mans ķermenis izturēs un ļaus man pabeigt cīņu? Bet es ne uz brīdi neapstājos," slodzi raksturoja Muhova. Viņa kļuvusi par ceturto savas valsts pārstāvi Francijas atklātā čempionāta finālā kopš 2015. gada pēc Lūcijas Šafāržovas, Markētas Vondrušovas un Barboras Krejčīkovas.

Vīriešu vienspēļu turnīrā finālisti kļūs zināmi piektdien. Vispirms "paaudžu divcīņā" kortā dosies spāņu uzlēcošā zvaigzne Karloss Alkarass un serbu zvaigzne Novāks Džokovičs, bet otrajā duelī pērnais finālists Kaspers Rūds mērosies spēkiem ar Aleksandru Zverevu. Tieši pirmā pusfināla dalībnieki tiek uzskatīti par galvenajiem turnīra favorītiem.

"Ja vēlies būt labākais, tev jāpārspēj vislabākos," pragmatiski gaidāmajai cīņai kortā gatavojas Alkarass, kuru daudzi uzskata par Parīzes Grand Slam izcilnieka un "Māla karaļa" Rafaela Nadala panākumu mantinieku.

Teniss

Francijas atklātais čempionāts

Pusfināls dāmām: Karolīna Muhova (Čehija) – Arina Sabaļenka 7-6 (7:5), 6-7 (5:7), 7-5, vēlu vakarā spēlēja Iga Švjonteka (Polija) – Beatrise Hadada Maia (Brazīlija); 10.VI fināls

Ceturtdaļfināls kungiem: Aleksandrs Zverevs (Vācija) – Tomass Martins Ečeverijs (Argentīna) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4; Helgers Rūne (Dānija) – Kaspers Rūds (Norvēģija) 1-6, 2-6, 6-3, 3-6; 9.VI pusfināls: Karloss Alkarass (Spānija) – Novāks Džokovičs (Serbija), Kaspers Rūds – Aleksandrs Zverevs; 11.VI fināls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi