Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Pasts izdod pastmarku bloku par godu šķēpmešanas leģendai Lūsim

Latvijas Pasts 2021.gada 24.septembrī izdod jaunu pastmarku bloku, godinot leģendāro latviešu sportistu – šķēpmetēju Jāni Lūsi.

Jauno pastmarku bloku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām pasts aicina rakstīt uz e-pasta adresi: [email protected].

Pastmarku bloks Latvijas sporta leģendas – Jānis Lūsis izdots 4500 eksemplāru tirāžā, un tā nominālvērtība ir € 2,69, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu uz valstīm, kas atrodas 4.zonā. Līdz ar pastmarku bloku izdota arī īpaša aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Mākslinieks vizuālajā noformējumā izmantojis materiālus no Sporta muzeja krājumiem.

Jānis Lūsis (1939–2020) ir viens no ievērojamākajiem latviešu vieglatlētiem un visu laiku izcilākais Latvijas šķēpmetējs: 1968.gada Vasaras Olimpisko spēļu čempions, desmitkārtējs Latvijas čempions, četrkārtējs Eiropas čempions (1962, 1966, 1969, 1971), divpadsmitkārtējs PSRS čempions un divkārtējs pasaules rekordists — 91,98 metri (1968) un 93,80 metri (1972) šķēpa mešanā. Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija 1987.gadā J.Lūsi atzina par visu laiku izcilāko šķēpmetēju pasaulē, un 2014.gadā viņš tika uzņemts Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas Slavas zālē par sevišķu ieguldījumu sportā.

Covid-19 infekcijas izplatības laikā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās nenotiek, tāpēc pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected]

Jauno pastmarku un aploksni sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 un pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. 

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 1.oktobrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi