Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Ar sešdesmit nepietika

Rezultāti nav peļami, tomēr konkurentes meta tālāk. Parīzes olimpisko spēļu (OS) šķēpmešanas kvalifikācijas sacensībās Anete Sietiņa ar 60,47 metrus tālu metienu ieņēma 15., bet Līna Mūze-Sirmā ar 60,30 metriem – 17. vietu. Finālsacensībām kvalificējās 12 labākās šķēpmetējas. Latvijas vieglatlēti dalību Parīzes OS ir beiguši.

Mūze-Sirmā startēja pirmajā kvalifikācijas grupā un savu labāko rezultātu sasniedza pirmajā metienā. "Varēju trāpīt vēl labāk, ja man būtu vēl viena pēda. Stadions ir ļoti ātrs. Jau pašā sākumā paņēmu četras pēdas atpakaļ, bet skaidrs, ka jāņem vēl vairāk, ja tikšu finālā," sportiste sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina, ka ar sesto rezultātu savā kvalifikācijas grupā jūtas kā uz naža asmens, taču iekšējā sajūta esot, ka šoreiz varot izdoties iekļūt finālsacensībās. Jebkurā gadījumā Līna bija apmierināta ar paveikto. "Esmu ļoti lepna par sevi. Šodien iznācu uz starta ar tādu gandarījumu, ka varu startēt un parādīt rezultātu. Pirmie 60 metri man ļoti daudz nozīmēja. Iesildoties vari būt mazliet brīvāks, jo nav jāskatās līnija, bet jau ar pirmo metienu jāskatās, lai nav pārkāpts. Tā bija arī analīze, ko es skatījos pēc vīriešu šķēpmešanas sacensībām."

Mūzes-Sirmās cerības uz startēšanu finālsacensībās izgaisa jau pēc B kvalifikācijas grupas pirmās metienu sērijas, kurā septiņas šķēpmetējas meta tālāk par Latvijas rekordisti. Sietiņa sacensības sāka ar 56,73 metriem, otrajā metienā pietuvojās 60 metru atzīmei (59,46), trešajā to pārsniedza (60,47), taču iekļūšanai labāko divpadsmitniekā bija jāmet vismaz 61,08 metrus tālu. Ar šādu rezultātu japāniete Momone Ueda ieguva pēdējo ceļazīmi uz finālu. 

"Ar piecpadsmito vietu nevar apsveikt. Sajūtas patiesībā ir labas, bet es zinu, ko es varu un ko es gaidu no sevis. Šodien nav tas pozitīvākais," Anete nebija gandarīta. Pirms gada pasaules čempionātā Budapeštā viņa ar rezultātu 63,18 metri izcīnīja ceturto vietu. "Sezonas laikā likām kopā, un es teiktu, ka ir arī labi salicies, bet par maz ir bijis metienu ar ieskrējienu, lai tas viss kopā būtu. Varbūt bija par maz laika apvienot abus, ja sanāk mājās gulēt ar kovidu," sportiste atgādināja, ka sezonas plānus koriģējusi slimība. Pirms trijiem gadiem Tokijas OS viņa ieņēma 21. vietu ar 58,84 metriem.

Līna Mūze-Sirmā 2012. gadā Londonā kvalifikācijā uzrādīja 13. rezultātu (59,91). Pēc OS gan divas sportistes par aizliegto vielu lietošanu tika diskvalificētas un galīgajā vērtējumā Latvijas šķēpmetēja pacēlās uz 11. pozīciju. Tokijas olimpiādē Līnai ar 57,33 metriem 26. vieta.


Olimpiāde

Vieglatlētika

Sievietēm šķēpa mešanas kvalifikācija

1. M. Andrejčika (Polija) 65,52,.. 15. A. Sietiņa 60,47,.. 17. L. Mūze-Sirmā (abas Latvija) 60,30. (Startēja 32).

 

Latvijas sportistu starti

Ceturtdien, 8. augustā

12.00 Ševcovs, modernā pieccīņa

20.30 Suharevs, svarcelšana (līdz 73 kg)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi