Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Ārpus finālistu skaita

Guntai Vaičulei Parīzē labs rezultāts, savukārt šķēpmetēji sarūgtina.


Nākamā stadija palika nesasniegta. Gunta Vaičule olimpiskajās spēlēs Parīzē 400 metru gandarījuma kārtā ar karjeras otru labāko rezultātu 50,93 sekundes palika divas vietas aiz iekļūšanas pusfinālā. Šķēpmetēji Patriks Gailums un Gatis Čakšs nopietni neiesaistījās cīņā par iekļūšanu finālsacensībās.

400 metru distancē četru gandarījumu skrējienu uzvarētājas un vēl divas labākas pēc uzrādītajiem rezultātiem iekļuva pusfinālā. Gunta savā skrējienā finišēja otrā. Pēc sasniegtā rezultātā pēdējo vakanci pusfinālā aizpildīja Lurdesa Glorija Manuela no Čehijas (50,81). "Tāds ir tas sprints – viss ir ļoti, ļoti tuvu, bet katra simtdaļa prasa daudz, taču katrā ziņā esmu lepna. Ja man iepriekš teiktu, ka vajadzēs skriet ātrāk par 51, lai tiktu pusfinālā, tad droši vien neticētu, bet redzam, kas te notiek, un es izdarīju labāko," sev tik tiešām neko pārmest nevarēja Vaičule, ko gan nevar teikt par šķēpmetējiem.

Patriks Gailums šogad Eiropas čempionātā Romā izcīnīja septīto vietu, kvalifikācijā un finālsacensībās pārsniedzot 82 metru atzīmi, savukārt sezonas galvenajā startā viņam tika ieskaitīts tikai viens metiens 77,26 metru tālumā. Pēc olimpiskā starta Gailums norādīja uz kājas savainojumu. "Uzliku bloku pēdējā metienā, un kaut kāds pukšķītis bija kājā. Tā bija bloka kāja. Šobrīd vēl grūti komentēt, kas tur var vai nevar būt. Vienkārši jutu, ka kaut kas nav labi. Ir kaut kāda sāpīte, bet viņa nav tāda, ka jākrīt no kājām pēc tam." Trešajā mēģinājumā šķēps piezemējās 82 metru robežās, tomēr tika pārkāpts pāri līnijai.

Pilnīgu fiasko Parīzē piedzīvoja Gatis Čakšs, kurš 2021. gadā ar 87,57 metrus tālu raidījumu kļuva par otru labāko Latvijas šķēpmetēju aiz valsts rekordista Vadima Vasiļevska (90,73). Čakšam visos trīs mēģinājumos šķēps piezemējas ap 70 metru atzīmi vai vēl tuvāk, un visas reizes sportists pārkāpa līnijai, lai rezultāts nebūtu ieskaitīts. "Tie rezultāti bija briesmīgi, tāpēc negribēju, lai ir ieskaitīti," sarunā ar Latvijas žurnālistiem sportists skaidroja, ka fiziski bijis labi sagatavojies, bet kārtējo reizi nav izturējis sacensību spriedzi. "Treneris teica, ka es pirmajā mēģinājumā biju sasprindzis, bet pēc tam izskatījos apmēram "nomiris". Atkal kārtējo reizi iesildīšanās laikā viss bija labi, un tas pirmais metiens bija neveiksmīgs, varbūt nevajag to mest. Pirmajā metienā pārkritu pāri un "iesitu" muguru. Uzreiz galvā bija doma par to, kas tikko notika. Pēc tam atkal jāgaida, kamēr visi izmet, un kad es atkal varu mest, satraukums vēl nedaudz vairāk parādās. Tiešām negatavojos, ka man būtu tik slikts rezultāts." Šā gada Eiropas čempionātā Romā Čakšs ar rezultātu 79,22 metri palika ārpus finālsacensībām, bet pirms gada pasaules čempionātā Budapeštā ar 73,42 metriem ieņēma 33. vietu.

Pēdējo reizi olimpisko spēļu finālsacensībās Latvijas šķēpmetēji piedalījās 2008. gadā Pekinā, kad Ainārs Kovals izcīnīja sudraba medaļu. Pasaules čempionātā finālsacensībās pēdējais no latviešiem bija Vadims Vasiļevskis, kas 2009. gadā Berlīnē ieņēma ceturto vietu.


Olimpiāde

Vieglatlētika

Sievietēm 400 m gandarījuma kārta
1. K. Ellisa (ASV) 50,44,.. 8. G. Vaičule (Latvija) 50,93.
 

Vīriešiem šķēpa mešanas kvalifikācija
1. N. Čopra (Indija) 89,34,.. 25. P. Gailums 77,26,.. G. Čakšs bez rezultāta. (Startēja 32).
 

Latvijas sportistu starti

Trešdien, 7. augustā

11.25 Mūze-Sirmā šķēpmešanas kvalifikācija

12.50 Sietiņa šķēpmešanas kvalifikācija

19.00 Graudiņa/Samoilova 1/4 fināls bīčā pret brazīlietēm
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi