Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Caune Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionātā pārliecinoši triumfē 3000 metru skrējienā

Latvijas sportiste Agate Caune trešdien Jeruzalemē Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionātā izcīnīja uzvaru 3000 metru skriešanā.

Caune jau no paša sākuma izvirzījās skrējiena vadībā, arvien attālinādamās no tuvākās sekotājas Vācijas pārstāves Sofijas Benfaresas, pēc veikta kilometra apsteidzot Benfaresu par vairāk nekā sešām sekundēm.

Latvijas skrējēja turpināja palielināt savu pārsvaru, 17 skrējēju konkurencē pārliecinoši finišējot pirmajai ar rezultātu astoņas minūtes un 53,20 sekundes.

Otro vietu ar jaunu personisko rekordu deviņas minūtes un 21,40 sekundes ieņēma poļu staiere Zuzanna Vernicka, bet trešā ar rezultātu deviņas minūtes un 25,42 sekundes finišēja Benfaresa.

Jau ziņots, ka tāllēkšanā pamatsacensībās trešdien neizdevās iekļūt Gerdai Kerijai Dreimanei, kura ar 6,10 metrus tālu lēcienu ierindojās 16.vietā, bet desmitcīņas sacensības 100 metru skriešanā ar rezultātu 11,12 sekundes uzsāka Andris Skadiņš, ieņemdams 18.vietu 29 sportistu konkurencē.

Latviju šajā čempionātā pārstāv astoņi sportisti - Agate Caune (3000 un 5000 metru skrējiens), Gerda Kerija Dreimane (septiņcīņa un tāllēkšana), Aleks Pelcmanis (400 metru barjersprints), Patrīcija Jansone (augstlēkšana), Ričards Peders (110 metru barjersprints un 200 metru sprints), Luīze Geistarde (lodes grūšana), Andris Skadiņš (desmitcīņa) un Laura Osipenko (100 metru barjersprints).

Delegāciju vada Dmitrijs Miļkevičs, un uz Jeruzalemi devies arī fizioterapeits Jānis Lācis, kā arī treneri Raitis Ravinskis, Raivis Maķevics, Mārcis Štrobinders un Māris Urtāns.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi