Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ikauniece trešā pēc Francijā notiekošo daudzcīņas sacensību pirmās dienas

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece ieņem trešo vietu pēc Francijā notiekošo starptautisko daudzcīņas sacensību pirmās dienas.

Ikauniece septiņcīņas sacensībās pēc četrām disciplīnām iekrājusi 3792 punktus. Līdere ar 4133 punktiem ir beļģiete Nafisata Tiama, bet otro vietu ar 3834 punktiem ieņem Beninas sportiste Odile Ahuanvanu.

Pirmajā disciplīnā, 100 metru barjerskrējienā, Ikauniece finišēja pēc 13,50 sekundēm, kas bija septītais labākais rezultāts un deva 1050 punktus. Turpinājumā augstlēkšanā Latvijas sportiste ar 1,84 metriem un 1029 punktiem ieņēma otro vietu, piekāpdamās vienīgi 2,02 metrus pārvarējušajai Tiamai.

Nākamajā disciplīnā, lodes grūšanā, pašmāju vieglatlēte ar 13,47 metriem un 759 punktiem bija astotā, kopvērtējumā no otrās vietas atkāpjoties uz trešo pozīciju. Dienas noslēgumā septiņcīņnieces skrēja 200 metru sprintu, kurā Ikauniece ar 24,28 sekundēm un 954 punktiem bija ceturtā, kopvērtējumā saglabājot trešo vietu.

Svētdien sportistes sacentīsies tāllēkšanā, šķēpa mešanā un 800 metru skrējienā.

Septiņcīņas sacensībās piedalās 13 vieglatlētes.

Jau ziņots, ka Ikauniece pirms mēneša Austrijas pilsētiņā Gecisā izcīnīja otro vietu prestižajās daudzcīņas sacensības vieglatlētikā.

Ikauniece septiņcīņā iekrāja 6476 punktus, kas viņai ir piektais labākais rezultāts karjerā. Latvijas sportiste vienlaikus izpildīja 2020. gada olimpisko spēļu un šī gada pasaules čempionāta normatīvu.

Ikauniecei šīs bija atgriešanās sacensības septiņcīņā, jo viņa ilgu laiku atkopās pēc smagas traumas, kas tika gūta 2017. gada pasaules čempionātā. Savukārt šajā pavasarī Eiropas čempionātā telpās viņa guva piekto vietu pieccīņā, turklāt laboja pašai piederošu Latvijas rekordu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi