Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lailss Lozannā uzrāda ceturto visu laiku ātrāko laiku 200 metru sprintā

Amerikāņu sprinteris Noā Lailss piektdien Lozannā Dimanta līgas posmā vieglatlētikā ar izcilu rezultātu uzvarēja 200 metru sprintā, kur kļuvis par planētas ceturto visu laiku ātrāko skrējēju.

Lailss finišēja pēc 19,50 sekundēm, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē un jauns Lozannas posma rekords. Savu personīgo rekordu Lailss laboja par 0,15 sekundēm.

Par Lailsu šo distanci skrējuši ātrāk tikai pasaules rekordists Useins Bolts (19,19), vēl viens jamaikietis Johans Bleiks (19,26) un amerikānis Maikls Džonsons (19,32). Šī trijotne distanci ātrāk par 19,50 sekundēm skrējusi septiņas reizes.

Otro vietu piektdien izcīnīja ekvadorietis Alekss Kinjoness, kurš ar 19,87 sekundēm laboja nacionālo rekordu. Vēl piecas sekundes simtdaļas lēnāks bija kanādietis Andrē de Grasse.

Tāpat augstvērtīgu rezultātu uzrādīja poļu kārtslēcējs Pjotrs Liseks, kurš ar 6,01 metru augstumā pārvarētu latiņu laboja Polijas rekordu. Ar savu rezultātu viņš ir dalītā desmitā vietā visu laiku labāko kārtslēcēju sarakstā.

Otrais ar 5,95 metriem bija amerikānis Sems Kendrikss, bet dalītajā trešajā pozīcijā bija francūzis Reno Lavilenī un zviedrs Armands Duplantis.

Tikmēr 100 metru sprintā dāmām uzvarēja divkārtējā olimpiskā čempione Šellija Anna Freizere-Praisa no Jamaikas, kura distanci veica 10,74 sekundēs. Tikmēr otrā bija britu sprintere Dina Ešera-Smita, kura 100 metrus skrēja 10,91 sekundē, bet 0,02 sekundes lēnāka bija Kotdivuāras skrējēja Marī Žozē Talū.

Turpat Lozannā 100 metros vīriem sacentās arī vīri, taču viņu skrējiens nebija Dimanta līgas ieskaitē. Uzvaru ar 9,92 sekundēm svinēja amerikānis Džastins Getlins.

Vēl kungiem 400 metru distancē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Brunejas sprinteris Salva Eids Nasers, kurš finišēja pēc 49,17 sekundēm.

Tikmēr 1500 metru distancē vīriem uzvaru ar trim minūtēm un 28,77 sekundēm svinēja kenijietis Timotijs Čeruijots. Otrais ar jaunu personīgo rekordu, trim minūtēm un 30,16 sekundēm, bija talantīgais norvēģis Jakobs Ingebrigtsens.

Vīriem 5000 metros visu goda pjedestālu aizņēma etiopieši, bet uzvaru svinēja Jomifs Kejelča, kurš finišēja pēc 13 minūtēm un 0,56 sekundēm. Šajā distancē gan neiztika bez kurioziem, jo pēc priekšpēdējā apļa ar paceltām rokām finišēja etiopietis Hagoss Gebrhivets, kurš sāka pāragras svinības, bet pēc attapšanās nespēja savākties un pēdējā aplī atkrita uz desmito pozīciju.

Tāpat arī 800 metros pirmais trijnieks bija no vienas Āfrikas valsts, pirmajiem finišējot kenijiešiem, bet uzvaru ar vienu minūti un 43,78 sekundēm izcīnot Vaiklifam Kinjamalam.

Augstlēkšanā sievietēm kārtējo uzvaru svinēja zem neitrāla karoga startējošā Marija Lasickene, kuras rezultāts bija 2,02 metri, bet kungiem tāllēkšanā ar 8,32 metriem labākais bija kubietis Huans Ečevarrija. Tikmēr trīssoļlēkšanā sievietēm ar 14,89 metriem bija pērnā gada pasaules labākā vieglatlēte Katerine Ivargene no Kolumbijas.

Dāmām 400 metru barjerskrējienā uzvaru ar 53,73 sekundēm svinēja amerikāniete Šemaiere Litla, bet vīriem 110 metru barjerotajā distancē pirmais ar 13,05 sekundēm bija spānis Orlando Ortega. Lodes grūšanā sievietēm uzvaras laurus plūca vāciete Kristīna Švarca, kuras rezultāts bija 19,04 metri.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze piektdien Lozannā ar 60,18 metru tālumā raidītu rīku izcīnīja sesto vietu.

Tikmēr uzvaru ar 66,59 metriem svinēja vāciete Kristīna Husonga, otrā ar 65,63 metriem bija austrāliete Kelsija Lī Bārbere, bet trešā ar 63,79 metriem bija titulētā čehiete Barbora Špotākova, kura izpildīja tikai vienu metienu.

Turpat Lozannā Dimanta līgas posmam paralēlajās sacensībās Gunta Vaičule 200 metru sprintā izcīnīja piekto vietu, finišēdama pēc 23,08 sekundēm, kas viņai ir sezonas labākais rezultāts un trešais ātrākais karjerā šajā distancē.

Savukārt Līga Velvere 800 metru skrējienā finišēja pēc divām minūtēm un 5,20 sekundēm, kas deva pēdējo, devīto, vietu starp finišējušajām sportistēm.

Sacensības, kurās piedalījās Vaičule un Velvere, nebija Dimanta līgas ieskaitē.

Šosezon Dimanta līgā būs 14 posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi