Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LVS sporta direktors: Mūsu PČ cerības var redzēt, ieskatoties pasaules rangā

"Ja visi uzrādīs savus sezonas labākos rezultātus, tad jau pasākums būs izdevies," pirms pasaules čempionāta vieglatlētikā laikrakstam Diena norāda Latvijas Vieglatlētikas savienības sporta direktors Kaspars Briška-Gabaliņš.

Kādas ir pēdējās ziņas par mūsējo gatavību pirms pasaules čempionāta?

Pirmdien vēl sazinājos ar komandas ārsti Līgu Cīruli, un viņa apstiprināja, ka veselības problēmas nav nevienam no braucējiem uz Dohu. Jāņem gan vērā, ka vieglatlētiem šī sezona ir ļoti gara un nogurdinoša. Par šķēpmetējām runājot, Līna Mūze ir gatava startam, par Madaru Palameiku man nav ziņu, ka kaut kas būtu noticis, tātad arī vajadzētu būt gatavai. Anete Kociņa izlaida pusi sezonas un tikai tagad uzņem apgriezienus. Vīriešu šķēpmetēji mums būs divi – Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders. Pēdējā intervijā Čakšs izteicās, ka ir neliels sagurums un vēl šis tas, bet nekas nopietns. To pašu varu teikt par visiem pārējiem mūsējiem – nav man ziņu, ka kādam būtu veselības problēmas.

Pirms lielajiem mačiem vieglatlētus parasti iedala divās grupās. Vieni brauc ar mērķi sasniegt savus labākos rezultātus, kas arī kalpo par atskaites mērauklu. Otriem mērķis jau ir konkrēta vieta, un vispirms viņi ir notēmējuši uz iekļūšanu finālsacensību dalībnieku pulkā. Kā ir šoreiz?

Es negribu uz kādu no sportistiem uzlikt papildu spiedienu, tāpat nebūtu vēlams kādu tagad paaugstināt vai pazemināt. Ja visi uzrādīs savus sezonas labākos rezultātus, tad jau pasākums būs izdevies. Katrā ziņā mūsu cerības var redzēt, ieskatoties pasaules rangā. Līna Mūze 16. septembrī pasaules rangā bija 9., bet Laura Igaune – 10. pozīcijā. Pārējie mūsu šķēpmetēji Madara Palameika, Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders bija ap divdesmito pozīciju. Rezultāti ir tik blīvi, ka viens labs metiens kvalifikācijā un pēc tam vēl viens finālsacensībās – un viss ir kārtībā! Sindija Bukša, Līga Velvere un Gunta Vaičule rangā ir ap 40–50 pozīciju. Ja viņas iekļūs nākamajā kārtā, tas jau būs labi. Tas nozīmēs, ka viena daļa skrējēju, kuras rangā bija virs viņām, būs apsteigtas. Soļotāji Arnis Rumbenieks un Ruslans Smolonskis, kā arī maratonists Dmitrijs Serjogins ir ļoti tālu pasaules rangā. Rumbeniekam un Smolonskim, lai tiktu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, ieskaitē ņem vērā vidējo rezultātu no diviem soļojumiem. Pavasarī viņi labi nosoļoja Eiropas kausā Alītā. Ja izdosies atkārtot sasniegtos rezultātus, tad viņi principā ir garantējuši sev startēšanu Tokijā.

Soļotājiem būs gandrīz vai kvalifikācijas sacensības Tokijai?

Jā, bet jāņem vērā laikapstākļi, ka būs karstums un ka būs jāsoļo pusdivpadsmitos naktī. Viņi gan to zināja jau pavasarī, tāpēc trenējas vēlu vakarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi