Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Misāns ar augstvērtīgu rezultātu izcīna trešo vietu prestižās vieglatlētikas sacensībās Ostravā

Latvijas trīssoļlēcējs Elvijs Misāns trešdien ar augstvērtīgu rezultātu izcīnīja trešo vietu Čehijas pilsētā Ostravā notikušajās IAAF World Challenge sērijas vieglatlētikas sacensībās Zelta naglene (Golden Spike).

Savā labākajā lēcienā Misāns uzrādīja rezultātu 16,74 metri, kas tikai par trim centimetriem atpalika no viņa pērn uzstādītā personīgā rekorda tieši āra stadionos.

Tikmēr par pārliecinošu sacensību uzvarētāju ar lēcienu 17,57 metru tālumā kļuva iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempions Kristians Teilors no ASV. Savukārt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās Gajānu pārstāvošais Trojs Doriss, kurš aizlēca 16,80 metrus.

Kopumā sacensībās piedalījās astoņi sportisti.

Telpās Misāna personīgais rekords ir 17,02 metri, ko viņš sasniedza šogad Eiropas čempionātā telpās. Tas viņam arī ļāva izpildīt normatīvu uz pasaules čempionātu.

Savukārt 100 metru sprintā uzvaru Ostravā notikušajās sacensībās izcīnīja slavenais jamaikietis Useins Bolts, finiša līniju šķērsojot pēc viņa standartiem pieticīgajām 10,06 sekundēm.

Boltam Eiropā šīs bija pirmās sacensības šogad, turklāt jau iepriekš viņš bija paziņojis, ka šī ir viņa pēdējā sezona profesionālajā sportā.

Sacensības Ostravā allaž izcēlušās ar spēcīgu dalībnieku sastāvu. Tā 10 000 metru skrējienā uzvarēja vairākkārtējs olimpiskais un pasaules čempions Mo Farahs no Lielbritānijas, finišu sasniegdams pēc 27 minūtēm un 12,09 sekundēm. Farahs iepriekš izteicies, ka šī viņam varētu būt pēdējā sezona sacensībās stadionos, jo turpmāk viņš par savu prioritāti izvirzījis maratona distanci.

Tikmēr netradicionālajā 300 metru skrējienā jaunu labāko sasniegumu pasaulē uzrādījis pasaules rekordists olimpiskais čempions 400 metru distancē Veide van Nīkerks no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kurš finiša līniju šķērsoja pēc 30,81 sekundes. Iepriekšējo labāko sasniegumu tālajā 2000.gadā uzstādīja amerikānis Maikls Džonsons.

Savukārt šķēpmešanā otro šī gada labāko rezultātu trešdien uzrādīja lielisku sniegumu rādošais olimpiskais čempions Tomass Rēlers no Vācijas, rīku raidot 91,53 metrus tālu. Viņam tagad pieder trīs šīs sezonas labākie rezultāti, bet tālākais metiens - 93,90 metri - viņam padevās maijā Dimanta līgas posmā. Tas ir visu laiku otrais tālākais metiens šķēpmešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi