Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Palameika: Otrajā metienā daudz jaudīgāk "trāpīju šķēpā"

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika ceturtdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtā daudz precīzāk raidīja šķēpu tuvāk ideālajai trajektorijai, pēc fināla sasniegšanas sarunā ar Latvijas Televīzijas sporta ziņu redakciju pauda sportiste.

Jau ziņots, ka Palameika un Līna Mūze ceturtdien sasniedza Minhenē notiekošā Eiropas čempionāta finālu.

Lai iekļūtu sestdien gaidāmajā finālā, bija jāizpilda kvalifikācijas norma, kas ir 61 metrs, vai arī jāiekļūst labāko 12 šķēpmetēju skaitā. Palameika kvalifikācijā uzrādīja ceturto rezultātu, bet Mūze - desmito.

Palameika savā pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 54,18 metru tālumā, bet otrajā ar 60,56 metru tālu raidījumu sasniedza savu sezonas labāko rezultātu un varēja cerīgi raudzīties fināla virzienā, jo kopumā kvalifikācijā šķēpmetējas nerādīja augstvērtīgu sniegumu. Trešajā piegājienā Palameika šķēpu raidīja 57,96 metru tālumā.

"Esmu patīkami iepriecinājusi sevi un visus līdzjutējus, kā arī treneri, kurš pēc pirmā mēģinājuma bija bēdīgs. Startēju ar tādu pašu pārliecību kā pasaules čempionātā, kur varbūt nedaudz patraucēja karstums un nogurums. Ko var zaudēt - sacensības ir jāizbauda," stāstīja Palameika.

Pēc pirmā mēģinājumā latviete sapratusi, kas jāuzlabo. "Otrajā metienā daudz jaudīgāk "trāpīju šķēpā". Sagatavošanās nometnē viss liecināja par to, ka ir jābūt labam rezultātam," teica šķēpraide.

Kvalifikācijas normu izpildīja tikai divas šķēpmetējas un fināla sasniegšanai pietika ar 57,40 metru tālu metienu. "Šajā sezonā rezultāti ir tādi un arī kvalifikācijās ierasti nav tālu metienu. Redzēsim, kā būs finālā," atzina Palameika.

Palaimeikai šis ir sestais čempionāts un arī iepriekšējos piecos viņa sasniedza finālu. 2014.gadā Cīrihē viņa ar 62,04 metru tālu raidījumu izcīnīja ceturto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi