Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Sietiņa: Ar 15.vietu nevar apsveikt

Latvijas šķēpmetēja Anete Sietiņa neuzskata, ka vajadzētu apsveikt ar 15.vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, sarunā ar žurnālistiem secināja Sietiņa.

Jau ziņots, ka Sietiņa Parīzes olimpiskajās spēlēs kvalifikācijas sacensībās ierindojās 15.pozīcijā, kamēr Līna Mūze-Sirmā ieņēma 17.vietu, abām latvietēm neiekļūstot finālā. Lai iekļūtu pamatsacensībās šķēps bija jāraida vismaz 62 metrus tālu vai jāiekļūst 12 labāko sportistu vidū no abu grupu 32 dalībniecēm.

"Ar 15.vietu nevar apsveikt. 15.vieta vienkārši ir iedalīta pēc rezultāta. Sajūtas patiesībā ir labas, bet es zinu, ko es varu, un ko es gaidu no sevis. Šodien nav tas pozitīvākais," teica Sietiņa.

Sietiņa startēja otrajā kvalifikācijas grupā, kur pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja līdz 56,73 metrus tālai atzīmei, otrajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 59,46 metri, bet trešajā piegājienā uzlaboja savu rezultātu līdz 60,47 metriem, ar ko gan nepietika, lai iekļūtu pamatsacensībās.

"Pēc katra metiena piegāju pie trenera un centos labot to, ko viņš pateica. Tas arī parādījās rezultātā. Izskatās, ka manas pēdējā mēneša likstas ir diemžēl atstājušas kaut kādu iespaidu," skaidroja sportiste.

Jau pirms Sietiņas noslēdzošā mēģinājuma bija skaidrs, ka šķēps jāraida vismaz 61 metru tālu, lai iekļūtu pamatsacensībās. Viņa atklāja, ka pirms pēdējā metiena domājusi vienkārši to trāpīt.

 "Otrais metiens īstenībā bija diezgan kvalitatīvs, bet netrāpīju un aizgāju prom no viņa, Tad treneris teica, ka man vienkārši viens darbs jāizdara. To es arī darīju. Nezinu, vai mani varēja dzirdēt, bet es mēģināju visu likt iekšā, bet bija par maz," norādīja Latvijas šķēpmetējs.

"Trešo metienu izdevās trāpīt, bet bija par maz. Nebija ielikts līdz galam viss pātagas paņēmiens," viņa piebilda.

Visi Latvijas šķēpmetēji Parīzes olimpiskajās spēlēs izcēla, ka "Stade de France" stadiona ieskrējiena celiņš ir ļoti ātrs, kas prasa arī pielāgot savu šķēpa mešanas tehniku. Arī Sietiņa apstiprināja, ka celiņš ir ātrs, taču vērtēja, ka viņai ieskrējiens bija izdevies.

"Sezonas laikā likām kopā un es teiktu, ka ir arī labi salicies, bet par maz ir bijis metienu ar ieskrējienu, lai tas viss kopā būtu. Varbūt bija par maz laika apvienot abus, ja sanāk mājās gulēt ar kovidu," stāstīja Latvijas sportiste.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi