Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz pasaules čempionātu dosies šķēpmetēji, Rumbenieks, varbūt arī Vaičule

Trešdienas pēcpusdienā būs zināms galīgais dalībnieku saraksts, bet paredzams, ka Latviju pasaules vieglatlētikas čempionātā (PČ) ASV pilsētā Jūdžinā no 15. līdz 24. jūlijam pārstāvēs pieci līdz septiņi atlēti.

"Līdz otrdienai pagarināja termiņu, kura laikā nacionālas federācijas var atteikt dalībniekus, ja kāda iemesla dēļ viņi nevar vai nevēlas startēt pasaules čempionātā. Piemēram, es pirmdien jau atsaucu Rūtu Kati Lasmani, ja gadījumā viņa pēc ranga iekļūst 32 labāko skaitā." Dienu informēja Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. Lasmane ir Latvijas rekordiste trīssoļlēkšanā telpās. Viņa studē Floridā, ASV, bet vasaru nolēmusi pavadīt Latvijā.

PČ noteiktos normatīvus neviens no Latvijas vieglatlētiem neizpildīja. Dalība Jūdžinā būs iespējama pēc vietas pasaules rangā. LVS mājaslapā jau ir informācija, ka pēc ranga 35 kilometru soļojumam ir kvalificējies Arnis Rumbenieks. "Visticamāk, dalības vietas būs pieciem mūsu šķēpmetējiem, bet ļoti iespējams, ka startēs tikai četri. Gatim Čakšam ir veselības problēmas. Vēl ir paredzētas pārbaudes, pēc kuru rezultātiem tiks pieņemts galīgais lēmums. Pēc ranga starta vietas būtu pieciem šķēpmetējiem - Čakšam, Patrikam Gailumam, Rolandam Štrobinderam, Līnai Mūzei un Madarai Palameikai. Lielākā neskaidrība ir par 400 metru skrējēju Guntu Vaičuli. Jāgaida līdz trešdienas pēcpusdienai, kad zem atlases ranga būs pavilkta svītra."

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas čempionātā Valmierā par normatīvu gribēja pacīnīties šķēpmetēja Anete Kociņa, taču elkoņa savainojuma dēļ viņa no starta atteicās.

Pēc pasaules čempionāta augustā Minhenē notiks Eiropas čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi