Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Atšķirīga dinamika finišā

Latvijas volejbola klubi ceturtdaļfinālā cer pārsteigt.

Četru uzvaru sērija pamatturnīra noslēgumā mazliet uzlabojusi noskaņojumu Jēkabpils Lūšu volejbolistiem pirms pavasara izšķirošajām cīņām Baltijas un Latvijas čempionātu izslēgšanas turnīros. "Svarīgāka par uzvaru bija mūsu parādītā kopējā spēle, kas atsevišķos brīžos bija savā visaugstākajā līmenī," par sezonas beigās sasniegto progresu komandu paslavēja Lūšu galvenais treneris Mārcis Obrumans. Kopumā Latvijas klubiem uz minorīgas nots aizvadītajā pamatturnīrā ar pretēju dinamiku ceturtdaļfinālu sasniedza Latvijas čempioni Ezerzeme/DU un četras pēdējās spēles zaudējušie RTU Robežsardze/Jūrmala volejbolisti.

Pēc vairāku līderu aiziešanas savu spēli turpina meklēt Jēkabpils Lūši, kuri sezonu iesāka ar sešiem zaudējumiem septiņās cīņās, taču pamatturnīra beigās izdevies uztaustīt spēles pavedienu. Nedēļas nogalē Lūši piecos setos uzvarēja principiālā spēlē Daugavpilī, bet savā laukumā pārspēja Veru Barrus, pret ko būs jāspēlē arī ceturtdaļfinālā. "Veru komanda pēdējā kārtā Daugavpilī varēja "izvēlēties", ar ko tikties ceturtdaļfinālā, un viņi izvēlējās mūs, nevis Klaipēdas klubu. Spriežot pēc pēdējām spēlēm, it kā labāk ceturtdaļfinālā gribējām tikties ar Tartu komandu, jo Barrus mums ir bijusi neparocīga komanda, taču sestdienas uzvara pierādīja, ka ar labu spēli varam cerēt uz panākumu arī mačos pret viņiem," Latvijas Volejbola federācija citē Obrumanu. Jāņem gan vērā, ka arī Barrus pamatturnīru pabeidza uz gana augstas nots, jo klupiens Jēkabpilī tai bija vienīgais pēdējās deviņās spēlēs.

Lūši pēdējās divās sezonās Baltijas līgā nav pārvarējuši ceturtdaļfināla barjeru, bet pērn finālā iekļuva RTU Robežsardze/Jūrmala komanda, kas šosezon spēlējusi krietni neveiksmīgāk un ar piecām uzvarām palika pēdējā astoņu komandu konkurencē. Pēdējās sezonās strauji sarukušā dalībnieku skaita dēļ tas neliedz spēlēt ceturtdaļfinālā, kur gan pretī būs izteikts favorīts – tikai divas spēles šosezon zaudējušais Tallinas Selver.

Latvijas čempioni Ezerzeme/DU izcīnīja augstāko vietu starp mūsu valsts komandām un ceturtdaļfinālā spēlēs pret Toma Švana pārstāvēto Pērnavas VK. Lai gan šis pāris pēc pozīcijām turnīra tabulā varētu būt intriģējošākais, šīs sezonas savstarpējo spēļu bilance nav daudzsološa – Parnu visas trīs reizes triumfēja trīs setos. Daugavpilieši pamatturnīra beigās uzvarēja tikai vienā no sešām spēlēm.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noteikti divās spēlēs ar iespējamu zelta setu atbildes cīņā, kas visām Latvijas komandām paredzēta izbraukumā. Finālčetrinieka turnīrs Tallinā plānots 1. un 2. martā.


Volejbols. Baltijas līgas kopvērtējums

1. Selver 19-260:1558

2. Voru 14-747:3240

3. Tartu 12-945:3339

4. Parnu 10-1136:4029

5. Ezerzeme9-1232:4326

6. Amber 7-1430:4523

7. Lūši 8-1334:5022

8. RTU 5-1628:5415

 

Ceturtdaļfināls

21.II 19.00 Ezerzeme/DU – Parnu VK

21.II 20.00 RTU Robežsardze/Jūrmala – Tallinas Selver/TalTech

21.II 20.00 Jēkabpils Lūši – Barrus/ Voru VK

22.II 19.00 Klaipēdas Amber Volley – Tartu Bigbank

25.II atbildes spēles

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi