Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Graudiņa: Prieks, ka trešā seta beigās apgriezām spēli otrādāk

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola otrajā mačā lielāko prieku sagādāja trešā seta beigas, kurā izdevās uzvarēt trīs svarīgas izspēles, kas arī ļāva svinēt pirmo panākumu turnīrā, sarunā ar žurnālistiem teica Tīna Graudiņa.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris ar rezultātu 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu (4.).

Abiem duetam pēc pirmajām divām cīņām ir pa vienai uzvarai.

"Spēles ritms bija ļoti līdzīgs. Viens sets labs, viens sets slikts. Prieks, ka trešā seta beigas "apgriezām spēli otrādāk"," gandarīta pēc uzvaras ir Graudiņa. 

Latvijas duets trešā seta galotnē bija vadībā ar 12:9, bet pēcāk zaudēja trīs izspēles pēc kārtas. Mača izšķirīgajā brīdī Latvijas pāris nesalūza, spējot uzvarēt nākamos trīs punktus.

"Izturējām spriedzi un bez kļūdām izdarījām, kas vajadzīgs," piebilst ASV studentu čempionāta uzvarētāja, uzsverot, ka mača galotnē svarīga bija serves uzņemšana. "Viņām ir laba serve, bet mēs esam laba "side-out" komanda. Bija svarīgi koncentrēties uz katru kustību. Par to arī runājām [seta beigās]."

Pludmales volejbolistēm turnīra otrajā spēlē bija vairāki brāķi servēs, bet tas skaidrojams ar izvēlēto taktiku. Plāns bija servēt agresīvi jeb uz kļūdu robežas.

"Gājām uz 100%. Kļūdas bija, kas ir nepatīkami, bet pareizajā momentā padevās "eisi"," pauž Kravčenoka. 

Otrajā setā brazīlietes svinēja pārliecinošu uzvaru ar 21:12. Pretiniecēm padevās vairākas labas serves, bet Latvijas dueta spēles kvalitāte nedaudz kritās. 

"Izspēlē svarīgs ir pirmais pieskāriens. Ana Patrisija arī labi nospēlēja blokā, mani kārtīgi sabloķējot," notikumus otrajā setā atminas Graudiņa. 

Abas volejbolistes neslēpa, ka pēc pirmā mača brazīliešu treneris Gustavo da Silva Roša uzstājies ar iespaidīgu motivācijas runu. Graudiņa tobrīd pat bijusi gatava doties laukumā.

"Tas viss arī palika līdz šodienai. Man aizvien vēl skrien skudriņas pēc vakardienas," trenera paveikto slavē Graudiņa. "Mentāli šai cīņai piegājām ļoti kaujinieciski."

Sportistes norāda, ka uzvara šajā spēlē sagādā īpašu prieku, jo ar ceturto numuru izlikto pāri iepriekš karjerā vēl nebija izdevies uzvarēt. 

"Jābauda katra spēle, jo nevaram zināt, iespējams, tā ir pēdējā uzvara. Protams, ceru, ka tā nenotiks," piebilst Graudiņa. 

Iepriekšējo spēli Kravčenoka/Graudiņa aizvadīja pirms divām dienām, bet nākamais duelis ar D grupas pastarītēm no Kenijas gaidāms jūlija pēdējā dienā. Graudiņai šāds turnīra formāts patīk, jo viņa piekopj fizisku spēli, tāpēc ir ilgāks laiks, lai atjaunotos. Savukārt Kravčenoka vairāk ir pasaules čempionāta formāta tipa piekritēja, kur katru dienu noris pa vienai spēlei.

"Volejbolu spēlējam katru dienu, bet kopumā šis mums ir labs formāts," skaidro Graudiņa. "Tāpat patīk, ka spēles noris tikai centrālajā kortā."

"Žēl, ka nav skatītāju," piebilst partnere.

Par nākamo dueli, kurā pretim stāsies ar 21.numuru izliktās kenijietes Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi, Latvijas pludmales volejbolistes vēl nav domājušas. 31.jūlijā pēdējā D grupas spēle ar pastarītēm notiks plkst.4 pēc Latvijas laika.

Latvijas duets pirmdien ar rezultātu 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās ASV duetam Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai (9.). Brazīlietes apliecināja savu favorīšu statusu, ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:9) pārspējot Kenijas pāri Makoha/Hadambi.

ASV un Kenijas pāri otro spēli aizvadīs ceturtdien.

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi