Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-16 volejbolistes Daugavpilī piedzīvos ugunskristības EČ pirmajā kvalifikācijas kārtā

Ceturtdien Daugavpilī Latvijas U-16 meiteņu izlase 2021. gada U-16 Eiropas čempionāta kvalifikācijas 1.kārtas ietvaros uzsāks četru dienu sacensības, kas ir pirmā Eiropas U-16 čempionāta atlases kārta, informē Latvijas Volejbola federācija.

Daugavpils kā viens no Latvijas volejbola centriem nozīmīgas sacensības uzņem ne pirmo reizi. Pilsētā mīl volejbolu un augstu novērtē iespēju rīkot astoņu komandu turnīru par spīti Covid-19 pandēmijai. Sacensības notiks atbilstoši visiem Covid-19 drošības pasākumiem. Sportistēm tiek veikti testi un mērīta temperatūra. Tiek ievērots stingrs Covid-19 drošības protokols.

Latvijas izlase Daugavpilī aizvada treniņnometni jau otro nedēļu, otrdien draudzības spēlē tiekoties ar Gruzijas vienaudzēm.

“Esam izgājušas cauri tehniskajiem elementiem, taktiskajiem novietojumiem un izspēlēm un kopā ar otro treneri Žannu Zaņeginu esam izdarījušas maksimālo, cik šajā sagatavošanās posmā varējām,” par komandas gatavību stāsta U-16 valstsvienības galvenā trenere Ieva Ņečiporuka. “Vairāk uztrauc psiholoģiskā gatavība, jo iztrūkst ne tikai regulāri treniņi, bet arī spēļu pieredze, un ir grūti prognozēt, kā svarīgas spēles ietekmēs katru no spēlētājām.”

Šīs būs izlases pirmās oficiālās spēles. Turklāt Latvijas U-16 izlase tāpat kā puišu U-17 valstsvienība Gruzijā, sacensības aizvadīs ne spēcīgākajā sastāvā, jo traumu dēļ no pamatsastāva ir izkritušas divas otrā tempa spēlētājas, un spēļu laikā komandas sastāvā būs 12 volejbolistes. No izlases “ieročiem” trenere min pārdomātu taktisko servi un labu cēlājas sadarbību ar pirmā tempa uzbrucējām.

Toties ir izdevies pierast pie spēļu zāles, un varbūt pat labi, ka Covid-19 epidēmijas apstākļos tribīnēs nebūs skatītāju, kas var radīt lieku stresu Latvijas spēlētājām.

Grupā Latvija salikta kopā ar Poliju, Lietuvu un Baltkrieviju, šādā secībā aizvadot spēles. Ar Lietuvu draudzības spēles tika aizvadītas aizvadītajā vasarā, bet otrdien notika pārbaudes mačs ar Gruziju.

“Ja spēlējam tā kā šodien pirmajā setā ar Gruziju, Lietuvu varam uzvarēt. Tomēr ir bērni, kas pamatsastāvā ir pirmo reizi, ir papildu uzmanība, stress. Tādos apstākļos laukumā reizēm izdomā to, ko nevajag, aizmirst trenera norādījumus. Vienīgā cerība, ka lietuvietēm arī nav bijis tik daudz treniņu,” saka Ņečiporuka, piebilstot, ka Lietuvas pārspēšana ir galvenais uzdevums. “Šobrīd nevaru prognozēt, kāds būs šīs cīņas iznākums, taču sportā vienmēr jātiecas pēc labākā. Jāmeklē risinājums pašreizējā situācijā un jāņem maksimums ar to sastāvu, kāds tas šobrīd ir.”

Izlases kapteine kopš vasaras ir Aleksandra Timbare, kuru trenere pirms pārbaudes spēlēm ar Lietuvu iecēla šajā amatā.

“Mums ir superīga komanda. Meitenes ir draudzīgas, esam atvērušās. Ģērbtuvē izrunājam, kā spēlēsim. Daudz komunicējam un viena otrai palīdzam. Pēc šīs treniņnometnes jūtam, ka esam labāk saspēlējušās, viena otrai vairāk uzticamies,” saka Aleksandra.

“Tas ir mūsu lielais uzdevums – uzvarēt Lietuvu. Esam sapratušas, kā viņas spēlēs un kā servēt. Protams, mērķis ir uzvarēt visas pretinieces, laukumā demonstrēt to, ko esam atstrādājušas treniņos, būt mierīgām un neļaut stresam ietekmēt mūsu sniegumu,” saka kapteine, kura, pēc treneres teiktā, laukumā saglabā mieru vissaspringtākajās situācijās, spēlētājām neļauj nokārt galvu, kad vajag, uzmundrina vai nomierina.

Latvijas U-16 izlases spēļu kalendārs:

  • 11.03.  19.00   Latvija – Polija
  • 12.03.  19.00   Latvija – Lietuva
  • 13.03.  19.00   Latvija – Baltkrievija
  • 14.03.  spēle par vietu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi