Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Minusa atkāpusies no Latvijas sieviešu izlases volejbolā galvenās treneres amata

Ņemot vērā Covid-19 ierobežojumu izraisītās sekas uz Latvijas sieviešu izlases volejbolā gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram maijā, Inguna Minusa ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) vienojusies par amata atstāšanu, piektdien ziņo LVF preses dienests.

Ar savu lēmumu trenere ir iepazīstinājusi LVF valdi, to pamatojot ar Covid-19 sekmēto krīzi, kuras radīto ierobežojumu un neskaidrības dēļ Latvijā Minusai nav iespējams sagatavot izlasi maija sacensībām.

"Līdz decembrim bija skaidrība, ka varam sagatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas bija paredzēts janvārī. Jānis Grīnfelds ar savu pieredzi bija ar mieru palīdzēt, tāpat Arnis Reliņš no darba brīvajā laikā bija gatavs piedalīties treniņos. Rīgas Stradiņa Universitāte/Ingunas Minusas Volejbola skola (RSU/MVS) komandā esošās izlases kandidātes trenējās manā vadībā, Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte (RVS/LU) un Jelgavas spēlētājas trenējās savos klubos. Var teikt, ka katra izlases kandidāte trenējās savā "burbulī", un varēja redzēt, kā spēlētāju sportiskā forma uzlabojas," situāciju pirms krīzes apstākļu ieilgšanas ieskicē Minusa.

Trenere skaidro, ka ārkārtējās situācijas ierobežojumu dēļ darbs apstājās. Varēja trenēties ārā, taču komandas spēli un taktiku modelēt nebija iespējams.

"Kvalifikācijas turnīrs tika pārcelts uz maiju, bet sporta zāle, kurā trenējās RSU/MVS komanda, tika slēgta. Pēc tam, kad ārkārtējās situācijas termiņš tika pagarināts līdz 6.aprīlim un nebija skaidrs, vai tas netiks pagarināts arī turpmāk, kļuva skaidrs, ka manā rīcībā nav resursu, tai skaitā treneru, lai pienācīgi sagatavotu izlasi kvalifikācijas spēlēm, tāpēc izlēmu labāk paiet malā. Valdes sēdē arī izklāstīju savu redzējumu, ap kuru komandu šobrīd vajadzētu būvēt izlasi, ņemot vērā visu pašreizējo situāciju," atkāpšanās iemeslus skaidro trenere.

Minusa piebilst, ka grib saglabāt izlasei iespējas sekmīgi cīnīties arī šajā situācijā, kā arī palīdzēt izlases darbā jaunajam galvenajam trenerim, ja viņa tiks aicināta komandā.

Situācijā, kad apkārtējie apstākļi to atļaus, Minusa ir gatava vēlreiz kļūt par izlases galveno treneri, ja šāda iespēja tiks piedāvāta.

LVF rīkos konkursu Latvijas sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatam.

Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrs F grupā ar Latvijas, Slovēnijas, Čehijas un Bosnijas un Hercegovinas līdzdalību plānots divos sabraukumos maijā. Pirmajā no tiem paredzēts, ka komandas no 6. līdz 8.maijam spēlē Latvijā, otrajā vienības no 14. līdz 16.maijam tiekas Bosnijā un Hercegovinā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi