Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par uzvarētājiem Ventspilī kļūst olimpieši Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka

ERGO Open 2021 Latvijas čempionāta otrajā posmā pludmales volejbolā Ventspilī pie uzvarētāju titula tika Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, informē rīkotāji.

“ERGO Open” posma finālā Ventspilī vīriešiem divu ranga pirmo numuru cīņā Pļaviņš/Točs ar 2-1 (21:17, 16:21, 15:13) pieveica Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, svinot uzvaru otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas.

Gandrīz no spēle sākuma vadībā izvirzījās Pļaviņš/Točs, panākot 11:7. Pretinieki rezultātu izlīdzināja (17:17), taču pēdējie četri punkti šajā spēlē tika Pļaviņam un Točam – 21:17. Otro setu labāk (7:3) sāka Samoilovs ar Šmēdiņu, pārsvaru noturot līdz seta beigām – 21:16. Arī trešo setu ar vadību 3:1 sāka Samoilovs un Šmēdiņš, taču Točs ar Pļaviņu panāca neizšķirtu (6:6). Pēc 10:10 Pļaviņš/Točs guva trīs punktus pēc kārtas, uzvarot setu un spēli ar 15:13.

“Pamazām sāk sanākt, bet bija arī daudz kļūdu. Labi bijām pastrādājuši, ir smagas kājas, jo šeit mums rezultātu nevajag, vajadzēs olimpiskajās spēlēs Tokijā, kad jābūt vislabākajā formā,” pēc finālcīņas LTV7 tiešraidē teica Točs.

“Šonedēļ mums bija 10 treniņi un 6 spēles šeit. Vakar knapi aizgājām līdz mašīnai, bet šodien esmu apmierināts ar sniegumu un ļoti priecīgs par uzvaru,” piebilda Pļaviņš, izsakot pateicību atbraukušajiem lietuviešu volejbolistiem par lielākas konkurences sagādāšanu.

Jau rīt duets dodas uz četru zvaigžņu turnīru Gštādē, pēc kura uz pus nedēļu atgriezīsies Latvijā, lai tālāk dotos uz olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Spēlē par 3. vietu lietuvieši Patriks Stankevičs un Audrjus Knašs (5.) pārliecinoši pārspēja Latvijas duetu Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs (3.) – 2-0 (21:12, 21:8).

Lietuvieši jau no seta sākuma izvirzījās vadībā ar 5:2, seta turpinājumā palielinot pārsvaru un uzvarot ar 21:12. Arī otrajā setā jau tehniskajā pārtraukumā lietuviešu pārsvars bija nospiedošs (15:6), uzvarot setu ar 21:8.

“Neatradām savu ritmu. Pretinieki mūs piespieda spēlēt viņu piedāvāto spēli. Tāpēc arī smags zaudējums. Ir sakrājies nogurums,” pēc mača LTV7 tiešraidē teica Rinkevičs, atgādinot, ka tā bija sestā spēle divās dienās, no kurām trīs bija beigušās trīs setos. Jau nākamnedēļ duets turpinās treniņus Lietuvā, piebilda Bedrītis.

Lielu pārsteigumu vīriešu turnīrā nebija. Ceturtdaļfinālā Rinalds Aišpurs un Mihails Samoilovs (4.) ar 0-2 (13:21, 22:24) piekāpās Stankevičam un Knašam, bet Bedrītis/Rinkevičs sīvā cīņā ar 2-1 (21:19, 17:21, 15:13) pieveica Lietuvas duetu Arturs Vasiljevs/Roberts Juhnevičs (6.).

Arī pusfinālā nevienu setu nezaudēja fināla dalībnieki, Pļaviņam un Točam ar 2-0 (21:11, 21:18) pieveicot Stankeviču un Knašu, bet Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:14, 21:17) pārspēja Bedrīti un Rinkeviču.

Sievietēm uzvarēja galvenās favorītes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras finālā ar 2-0 (21:17, 21:15) pieveica Lietuvas duetu Monika Paulikiene/Urte Andrjukaitīte (6.).

Līdz pirmā seta vidum, teicami gan aizsardzībā, gan uzbrukumā spēlējot Paulikienei, rezultāts auga līdzīgi, bet seta otrajā pusē labākas bija pasaules ranga 19. vietas īpašnieces Graudiņa un Kravčenoka – 21:17.

Otrajā setā jau sākumā pāris punktu pārsvaru ieguva latvietes, līdz seta beigām palielinot pārsvaru līdz 21:15.

“Tiešām izbaudījām spēles. Esam aizvadījušas kārtīgu treniņprocesu bez spēlēm, un spēlēt ir jauki. Tomēr tas, ka nav tik daudz spēļu Covid-19 apstākļos, netraucē,” pēc cīņas televīzijas ekrānā teica Graudiņa.

“Labi uzservējām, bija labi poki (sitieni ar saliektiem pirkstiem). Nokoncentrējāmies un spēlējām,” piebilda Kravčenoka. “Jau rīt dodamies uz četru zvaigžņu turnīru Gštādē, tad nelielu laiciņu pavadīsim Latvijā un dosimies uz Tokiju.”

Cīņā par 3. vietu tikās divi viešņu dueti – Ieva Dumbauskaite/Gerda Grudzinskaite (2.) no Lietuvas un Helēne Hollasa/Līsa Sometsa (6.) no Igaunijas, uzvarot lietuvietēm – 2-0 (21:19, 21:14).

Spēles sākumā ar 6:0 vadībā izvirzījās lietuvietes, taču drīz vien tika noķertas. Vēl viens izrāviens (14:10) arī beidzās ar rezultāta līdzsvarošanu un pirmo reizi spēlē, kad vadībā izvirzījās igaunietes – 18:17. Seta galotnē meistarīgākas bija dienvidu kaimiņienes – 21:19. Otrajā setā pēc 7:7 lietuvietēm padevās 5:1 izrāviens, un spēle tika pabeigta ar otro no septiņām mačbumbām 21:14.

Pēc spēles Dumbauskaite televīzijas tiešraidē pauda gandarījumu par Latvijas čempionāta norisi, bilstot, ka tās ir viņas “iemīļotākās sacensības”, kā arī izteica cerību, ka varēs piedalīties arī Jūrmalas posmā.

No grupu turnīra spēlēm jāatzīmē Varvaras Brailko un Anetes Namiķes (3.) uzvara trijos setos pār 2009. gada Eiropas čempioni Inesi Jursoni un Lieni Šimkusi, kā arī Kristīnes Briedes un Kristas Paegles (4.) zaudējums igaunietēm Hollasai un Sometsai.

Astotdaļfinālā par aizraujošāko cīņu kļuva Jursones/Šimkuses zaudējums lietuvietēm Karolei Virbickienei un Vītenei Vitkauskaitei (7.) – 1-2 (21:14, 22:24, 15:17), spēlei ilgstot stundu.

Ceturtdaļfinālā Graudiņa un Kravčenoka pārliecinoši pārspēja Briedi un Paegli, bet Brailko un Namiķe piekāpās Dumbauskaitei un Grudzinskaitei.

Pusfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:14, 21:18) pieveica Hollasu un Sometsu, bet divu Lietuvas duetu cīņā Paulikiene/Andrjukaitīte ar 2-0 (21:10, 21:19) pārspēja Dumbauskaiti un Grudzinskaiti.

Otrajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikusies 41  komanda vīriešu un 23 dueti – sieviešu konkurencē. Dalībnieku vidū bija arī viens Igaunijas un 15 Lietuvas dueti.

Visi pieci posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot apgūt arvien jaunus Latvijas reģionus. Šogad ar sava posma rīkošanu debitē Liepāja, kurā norisināsies “ERGO Open” sacensību finālposms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi