Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Prieks par sasniegto

Baltijas meistarlīgas sezonu ar otro reizi kluba vēsturē izcīnītām bronzas godalgām beidza Jēkabpils Lūši volejbolisti, kuri finālturnīrā Sāmsalā vispirms četros saspringtos setos piekāpās laukuma saimniekiem Saaremaa, bet cīņā par trešo vietu trīs setos apspēlēja ambiciozo Tartu Bigbank.

Lūši šosezon izcīnīja arī Latvijas čempionu titulu un Superkausu. 

Jēkabpils kluba galvenais treneris Mārcis Obrumans sarunā ar laikrakstu Diena neslēpa, ka komanda uz Igaunijas lielāko salu devusies ar ambiciozu mērķi cīnīties par vietu finālā, lai gan Saaremaa pēdējās sezonās bijusi stabilākā no ziemeļu kaimiņu vadošajām komandām. "Šajā situācijā tā šķita "ņemamāka", lai gan neteiktu, ka bija ievērojami vājāka nekā iepriekš," Obrumans uzsvēra, ka pēc Latvijas čempionāta finālā un Baltijas līgas pusfinālā izcīnītām piecām uzvarām pēc kārtas pret otro vadošo pašmāju komandu RTU Robežsardze/Jūrmala pārliecības par saviem spēkiem nav trūcis. "Diemžēl pusfināls neizdevās tāds, kā cerēts, par ko ir neliela cemmīte." Obrumans atzina, ka izšķirošs bijis zaudējums saspringtā otrā seta galotnē, jo pretinieku laukumā uzvarēt trīs setos pēc kārtas ir ļoti sarežģīti.

Treneris neslēpa, ka pusfinālā nav trāpījis ar izvēli diagonāles spēlētāja pozīcijā, kur ne visai veiksmīgi spēli iesāka viens no Latvijas čempionāta finālsērijas varoņiem Jānis Medenis, bet krietni veiksmīgāk turpināja Kristers Dardzāns. "Jau visu sezonu nākas taustīties un meklēt īsto. Superkausā perfekti nospēlēja Pāvels Jemeļjanovs, Latvijas čempionātā izšāva Jānis Medenis, bet Baltijas līgā – Dardzāns. Ir labi, ka viņi ir trīs, kuri var nospēlēt, taču visu laiku nākas meklēt un zīlēt, kurš būs īstais šoreiz," Obrumans sūkstījās par stabilitātes trūkumu. 

Cīņā par trešo vietu pret Igaunijas čempionu Tartu Bigbank daudz veiksmīgāk izdevies nospēlēt pašiem, turklāt arī pretinieki pēc neveiksmes pusfinālā šķituši mazliet sašļukuši. "Trim viņu vadošajām komandām jau ir tā, ka, netiekot finālā, ir grūtāk atrast motivāciju vēl vienai spēlei. Mēs šo medaļu ļoti gribējām izcīnīt," Obrumans atklāj, ka veiksmīgi izdevies nospēlēt uz pretinieku vājajiem punktiem, tostarp otro cēlāju, kurš aizvietoja neveiksmīgi finālturnīru aizvadījušo igauņu veterānu Kertu Tobalu.

Par Baltijas čempionu pēc septiņu gadu pārtraukuma tika kronēts turnīra tituliem bagātākais klubs Tallinas Selver.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi