Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Samoilovs/Šmēdiņš šosezon trenēsies pie itāliešu speciālista Solustri

Latvijas titulētākie pludmales volejbolisti gatavošanos 2020.gada pludmales volejbola sezonai uzsākuši Itālijas trenera Marko Solustri vadībā, pirmdien paziņoja pāra menedžeris Edgars Buļs.

Pēc ne pārāk veiksmīgās 2019.gada sezonas duets Samoilovs/Šmēdiņš ir nolēmis veikt izmaiņas treneru korpusā. Genadija Samoilova vietā turpmāk komandas galvenais treneris būs itāliešu speciālists Solustri. Viņam asistēs pašmāju treneris Rihards Finsters.

60 gadus vecais Solustri pats savulaik bija augstas klases spēlētājs. Viņš bija viens no Eiropas modernā pludmales volejbola pionieriem, pagājušā gadsimta 80.gados trīsreiz kļūstot par Itālijas čempionu. Kopumā sportista karjeras laikā Solustri guva vairāk nekā 40 uzvaras turnīros, veiksmīgākā bija 1990.gada sezona, kad viņš pasaules rangā bija trešajā vietā.

Kopš 1995.gada itālis strādā par treneri. Viņš vadījis Itālijas, Austrijas, Vācijas, Krievijas un Japānas nacionālās izlases. Solustri vadītās komandas piecreiz kļuvušas par Eiropas čempionēm, kā arī 2007.gadā izcīnītas pasaules čempionāta sudraba medaļas, ko iespēja krievi Dmitrijs Barsuks/Igors Kolodinskis. Olimpiskajās spēlēs augstākā izcīnītā vieta ir piektā 2000.gadā Sidnejā.

"Protams, tas ir grūts lēmums - gan man, gan manam tēvam [Genadijam]. Bet sportā bieži ir situācijas, kad atlētam ir jāpārrauj "nabas saite" ar vecākiem, lai turpinātos progress," lēmumu skaidro Aleksandrs Samoilovs. "Ar pozitīvu satraukumu gaidu jauno sezonu pie jaunā trenera. Gatavošanos uzsāksim janvāra vidū Riodežaneiro, pēc tam dosimies uz Romu. Gada pirmais turnīrs paredzēts marta sākumā Irānā. Plānojam startēt visos Pasaules tūres četru un piecu zvaigžņu, kā arī dažos triju zvaigžņu turnīros kā, piemēram, Jūrmalā. Tāpat, kamēr nebūs garantēta mūsu dalība Tokijā, spēlēsim arī kontinentālajos kausos."

"Pēc pagājušās sezonas, kas nebija pārāk veiksmīga, nolēmām, ka komandā nepieciešamas kādas pārmaiņas, jaunas vēsmas," pārinieku papildina Šmēdiņš. "Daudz speciālistu, kas atbilstu mūsu pieredzei un līmenim, nav. Ar Marko jau sen bijām pazīstami, zinājām viņa lielo pieredzi, attieksmi pret darbu un panākumus pludmales volejbolā. Tāpēc viņš bija viens no galvenajiem kandidātiem. Iepazīstot treneri tuvāk, uzklausot viņa spēles filozofiju, kā arī prasības, esam pieņēmuši lēmumu olimpiskajā sezonā strādāt ar Solustri. Paldies Genadijam par ieguldīto darbu!"

"Prieks sākt jaunu izaicinājumu un darboties ar tāda līmeņa komandu kā Samoilovs/Šmēdiņš," gatavs izaicinājumam ir arī Solustri. "Vēl svarīgāka par spēli laukumā ir attieksme ārpus tā un kopējā atmosfēra. Tas, ko pagaidām esmu redzējis treniņos un sadzīvē, man ļoti patīk. Pirmie iespaidi par Latviju ir ļoti pozitīvi - cilvēki, ēdiens, attieksme. Mums ir arī fantastiski gatavošanās apstākļi - "Palms Beach Club" ir pasaules klases iekštelpu treniņu arēna. Pēc nedēļas dosimies trenēties ārpus Latvijas, lai turpinātu gatavoties jau dabīgajos laukumos. Ar nepacietību gaidu treniņnometnes sākumu Rio, lai varētu sākt kārtīgi strādāt."

"Pirmās sarunas ar Solustri kungu aizsākām pagājušā gada septembrī pēc Romas turnīra," par sadarbības tapšanas niansēm turpina pāra menedžeris Buļs. "Jau no paša sākuma treneris atstāja ļoti profesionālu iespaidu. No sākuma vienojāmies par pārbaudes laiku uz turnīru Meksikā. Lai arī rezultāts nebija veiksmīgs, abas puses palika apmierinātas ar paveikto darbu. Šobrīd esam vienojušies par sadarbību uz astoņiem mēnešiem līdz augusta beigām, kas ietvertu gan olimpiskās spēles, gan Eiropas čempionātu. Paldies trenerim Genadijam Samoilovam par septiņu gadu darbu, kurā ieliktie pamati ievērojami veicināja mūsu daudzās uzvaras gan Latvijā, gan starptautiskajā arēnā."

Latvijas pludmales volejbola pāris Samoilovs/Šmēdiņš trīsreiz ir triumfējuši Pasaules tūres kopvērtējumā - 2013., 2014. un 2016.gadā -, kā arī piecreiz sešu gadu laikā spēlējuši Eiropas čempionāta finālā, uzvarot 2015.gadā.

Viens no pāra galvenajiem mērķiem būs kvalificēties olimpiskajām spēlēm Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi