Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šmēdiņš: Mums pašiem sev vairāk jānotic

Aizvadot cīņas Pasaules tūres posmos un citās sacensībās esot sev vairāk jānotic, sarunā ar aģentūru LETA teica pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš, kurš šosezon starptautiskajos turnīros startē kopā ar pieredzējušo latvieti Aleksandru Samoilovu.

Latvijas titulētākā pludmales volejbola pāra Samoilova un Šmēdiņa šosezon iespētais viņus pašus neapmierina, taču tirdzniecības centrā Spice abi gana ilgi fotografējās ar līdzjutējiem un dalīja autogrāfus.

"Neliela interese par mums ir joprojām," ar devu humora uz trešdien tirdzniecības centrā piedzīvoto autogrāfu sniegšanas un fotografēšanās sesiju skatījās Šmēdiņš, piebilstot, ka vienu reizi gadā tādu pasākumu apmeklēt nav tik sarežģīti. "Laikam esam kaut ko labu izdarījuši. Šogad gan nav tas, uz ko mēs ceram, bet jāpārvar šie grūtie brīži un jāpiedzīvo kas pozitīvāks."

Pirms sezonas Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam bija lielāki mērķi, bet tos īstenot ir traucējusi arī pleca trauma: "Plecs bija nedaudz izgājis no ierindas. Tas patraucēja, jo bija vajadzīgs ilgāks laiks, lai atgrieztos sportiskajā formā. Līdz maijam - jūnijam es uz labo pusi vispār nekritu. Šobrīd nekas nesāp, par labo plecu esmu vispār aizmirsis, ka tam ir kaut kas bijis. Citreiz aizsardzībā mēģinu ņemt bumbu ar neērto labo roku, un ar to nesanāk tik labi apstrādāt bumbu."

Pietrūkstot pavisam maz: "Gandrīz visus mačus, ko esam zaudējuši izslēgšanas spēlēs - piekāpāmies līdzīgā spēlē seta galotnē. Pietrūkst gan veiksmes, gan aukstasinības, vieglās bumbas ar simtprocentīgu koncentrāciju neapstrādājam - tīri tikai nianses. Galotnes pamanāmies zaudēt, kaut gan iepriekšējos gados tieši galotnēs lielākoties uzvarējām. Šogad ir viss otrādi. Meklējam risinājumus, kā to mainīt," par šosezon piedzīvoto teica Šmēdiņš.

Turpmākajā sezonas gaitā vēl gana daudz turnīru, un viena no Šmēdiņa sezonas prioritātēm ir Eiropas čempionāts, otra - sākt sasniegt rezultātus, lai olimpiskajā reitingā varētu pacelties uz augšu.

Samoilovs un Šmēdiņš šogad četras reizes sacensībās finišējuši 17.vietā, trīsreiz - devītajā vietā un reizi - 25.vietā. "Devītās vietas vēl tā, bet 17.pozīciju vajadzētu labot. Tas nav tas, kam mēs ziemā treniņnometnēs strādājām. Tad jau arī mūsu reitings celtos," uz darāmo norādīja Šmēdiņš. "Primārais šogad ir savākt olimpiskajām spēlēm nepieciešamos 12 posmus, un tad vēl būs viens vai divi turnīri, kuros varam labot sliktākajos iegūto punktu summu."

"Protams, kaut kad vajadzētu tikt arī medaļās, jo pēc reitinga pirmie 14 pāri pasaules kausa posmos vismaz reizi ir izcīnījuši godalgas četru vai piecu zvaigžņu turnīros. Tāpēc starpība punktos ar mums ir ievērojama. Arī paši gaidām, kad mums būs tā pirmā medaļa. Darīsim visu, kas mūsu spēkos. Ja sanāks, labi, ja nesanāks, atliek trenēties! Risinājumi jāmeklē pašiem," kaujiniecisks bija pludmales volejbolists.

Sākoties olimpiskajai atlasei, labi spēlē daudzas komandas: "Visi dueti ir labi fiziskā ziņā, un pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā no 32 pāriem 95% gadījumos jebkurš jebkuru var vinnēt. Vienreiz sanāk, vienreiz nesanāk," piebilda sportists. "Mums tagad vispār nesanāk vinnēt pirmo vai otro kārtu, taču komandas ir spēkos līdzīgas, un mums pašiem sev vairāk jānotic. Pats jūtos daudzmaz labi. Protams, gribētos vinnēt. Tad varētu teikt, ka jūtos labi, bet tagad ir, kur progresēt. Pat vajag progresēt. Visu laiku darām un gaidām, kad tas notiks. Cerams, ka šogad."

Pirmā iespēja sākt uzvarēt būs jau nākamnedēļ piecu zvaigžņu posmā Vīnē. Tam sekos divas sacensības Maskavā - Eiropas čempionāts un četru zvaigžņu Pasaules tūres posms.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jūrmalā, Majoros no 22. līdz 25.augustam notiks Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs, bet šāda mēroga pludmales volejbola sacensības Latvijā notiks pirmo reizi. Šajā turnīrā savu dalību jau apstiprinājuši vadošie vīru pludmales volejbola pāri Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs. Tāpat sacensībās piedalīsies dueti no ASV, Brazīlijas, Nīderlandes un citām valstīm.

Top komentāri

prieks
p
Šmēdiņš ir pilnígi labá límení. Ja vinsh dabútu "iepriekshéjo" Samoilovu, tad vél bútu lielas uzvaras. Samoilovs nevelk ne fiziski ne psihologiski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi