Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aparjode izcīna piekto vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode svētdien Altenbergā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa sezonas ceturtajā posmā, lai gan pēc pirmā brauciena viņa bija trešā.

Aparjode līdz šim Pasaules kausā uz goda pjedestāla kāpusi tikai komandu stafetē un Sprinta kausa sacensībās.

Tikmēr Elīza Cauce izcīnīja devīto vietu, Ulla Zirne bija 13.pozīcijā, bet jaunā kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola bija 20.vietā.

Uzvaru svinēja vāciete Jūlija Taubica, kur bija nepārspēta abos braucienos. Otrās vietas ieguvēja Tatjana Ivanova no Krievijas divu braucienu summā bija 0,172 sekundes lēnāka, bet trešo vietu izcīnīja itāliete Andrea Fetere, kura atpalika 0,383 sekundes.

Aparjode uzvarētājai zaudēja 0,510 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,127 sekunžu attālumā. Cauce atpalika 0,601 sekundi, Zirne zaudēja 0,801 sekundi, bet Vītola atpalika 1,146 sekundes.

Pirmajā braucienā ātrākā bija Taubica, kura trasi veica 52,092 sekundēs. Otrā labākā rezultāta īpašniece Ivanova viņai zaudēja 0,105 sekundes, bet 0,258 sekundes lēnāka bija Aparjode. Cauce atpalika 0,341 sekundi, kas deva sesto vietu, Zirne ar 0,385 sekunžu deficītu bija devītā, bet Vītola zaudēja 0,568 sekundes un bija 17.vietā.

Otrajā braucienā Taubicas rezultāts bija 52,172 sekundes, Ivanova šoreiz atpalika 0,067 sekundes, bet trešo rezultātu sasniegusī Fetere bija vēl 0,05 sekundes lēnāka. Aparjodei bija 0,252 sekunžu deficīts un devītā vieta braucienā, vēl 0,008 sekundes lēnāka ar astoto rezultātu bija Cauce, Zirnei bija 0,416 sekunžu atpalicība un 15. rezultāts, bet Vītola ar 0,578 sekunžu starpību bija 21.vietā.

Šī posma pamatsacensībās piedalījās 27 sportistes. Visas četras latvietes piektdien piedalījās Nāciju kausā, kur Cauce, Zirne un Aparjode bija no otrās līdz ceturtajai vietai, bet Vītola bija 12.pozīcijā.

Cauce pēdējā Pasaules kausa posmā izcīnīja devīto vietu, Aparjode bija 11.pozīcijā, bet 26.vieta Zirnei. Otrajā posmā latvietes finišēja otrajā desmitā, bet sezonu visas trīs iesāka ar rezultātiem trešajā desmitā.

Tāpat dāmas piedalījušās sprinta sacensībās, kur pirmajā posmā Aparjode bija desmitā, bet Zirne ierindojās divas pozīcijas zemāk. Otrajā posmā vietu sadalījums bija tāds pats, tikai Zirni 12.pozīcijā nomainīja Cauce, pašai Zirnei neiekļūstot sprinta sacensībās.

Savukārt pēc dāmu sacensībām plkst.14 pēc Latvijas laika norisināsies komandu stafete. 

 

Nākamajā nedēļas nogalē Lillehammerē, Norvēģijā, norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi