Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Atrada veiksmi

Baiba Bendika pirmoreiz karjerā kļūst par Eiropas čempioni biatlonā.

Lielāko uzvaru karjerā piektdien izcīnīja Baiba Bendika. Pēc neveiksmīga snieguma klasikā viņa 7,5 kilometru sprintā pārsteidza ar uzvaru. Diemžēl iedzīšanā, startējot kā līderei, tik gludi negāja. Piedzīvots smags kritiens, un rezultātā ielocīta šautene.

Tik sekmīgs Eiropas čempionāts Latvijas biatlonistiem vēl nav bijis. Vispirms zeltu izcīnīja Andrejs Rastorgujevs, bet vēlāk to pašu atkārtoja Bendika, tādējādi abi nodrošinājuši Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvu nākamsezon. Ar mierīgu prātu, ka sezonas minimālais mērķis ir izpildīts, varēs doties uz pasaules čempionātu Pokļukā. 

Sprintā Bendika trasē devās ar 34. numuru. Tāds pats skaitlis rotāja arī Rastorgujeva kreklu klasikā. Pēc guļus šaušanas Baiba izvirzījās vadībā, bet vienīgā kļūda tika pieļauta stāvus. Pateicoties ātrākajam solim distancē, viņa uzvarēja, apsteidzot konkurentes, kas šāva nevainojami. Šaušana šosezon Bendikai bijis lielākais klupšanas akmens. Klasikā pēc sešiem neaizvērtiem mērķiem viņa lūdza, lai fani atsūta veiksmes krājumus. Tas esot nostrādājis, un sprintā Bendika kļuva par čempioni. "Šodien pamodos un zināju, ka kļūšu par Eiropas čempioni. Esmu daudz cīnījusies par šo titulu pēdējos gados. Zināju, ka varu to izcīnīt, jo esmu pietiekami spēcīga. Lieliski jūtos, kad beidzot to izdarīju," pēc finiša intervijā teica Bendika. Diemžēl iedzīšanā, kur viņa startēja pirmā, veiksme novērsās. Pirms ceturtās šaušanas biatloniste piedzīvoja smagu kritienu, kurā salauza nūju, slēpi un ielieca šauteni. Tomēr pat ar līku stobru viņa spēja aizvērt četrus no pieciem mērķiem stāvus un kopumā ar četriem soda apļiem finišēja 11. vietā.

Rastorgujevs pēdējā brīdī izlēma startēt 10 km sprintā, tomēr viņam neizdevās atkārtot klasikā sasniegto. Trīs kļūdas un piektais ātrākais slēpojums deva vien 22. vietu. Iedzīšanā viņš nepiedalījās un devās uz treniņnometni, lai izdarītu pēdējos sagatavošanās darbus pirms pasaules čempionāta. Sprintā virs sava vidējā līmeņa nostartēja Edgars Mise (52. vieta) un Roberts Slotiņš (59.). Iedzīšanā Mise pakāpās par sešās pozīcijām, Slotiņš – par trijām.

Ar divām izcīnītām zelta godalgām Latvija kopā ar Poliju dalīja pirmo vietu Eiropas čempionāta medaļu ieskaitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi