Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Atrast pārliecību

Baiba Bendika: Pietrūkst pārliecības, lai šautu droši un nebaidītos.

Neveiksmes stāvus šaušanā turpina vajāt Baibu Bendiku. 7,5 kilometru sprintā Oberhofā Latvijas biatloniste guļus aizvēra visus mērķus, bet stāvus – tikai divus. Finišā 48. vieta, un masu starts ies secen. Nestabilo šaušanu Bendika saista ar pārliecības trūkumu, jo tehniskajā ziņā viss ir kārtībā.

Pēc 2019./20. gada sezonas biatlonistes mērķis bija uzlabot guļus šaušanu, kas izdevies. "Samainot laidi, guļus šaušanā veicas labāk, bet stāvus, iespējams, pazuda pareizās sajūtas un aizmaldījāmies regulējumos. Tīri teorētiski liekas, ka no tehniskajām niansēm visam vajadzētu būt labi, bet pietrūkst pārliecības, lai šautu droši un nebaidītos. Domāju, tehniski nav nepieciešamības kaut ko mainīt. Jāšauj treniņos un jāmēģina atgūt pārliecību. Arī sacensībās jāšauj drošāk un pārliecinošāk. To ir viegli pateikt, bet izdarīt un izmainīt nav tik vienkārši," pēc sprinta Dienai atzina Bendika. Šosezon viņa guļus aizvērusi 87 procentus mērķu, bet stāvus – tikai 55 procentus, kas ir katastrofāls rādītājs, ņemot vērā, ka pagājušosezon stāvus pozīcijā viņa šāva 81 procentu.

Slēpojumā ceturtdien Baibai bija 18. rezultāts, un skaidri redzams, ka šosezon izdevies pielikt klāt ātrumā trasē. "Ap Ziemassvētkiem un Jauno gadu aizvadījām treniņnometni Itālijā. Slēpošanas rezultāti Oberhofā parāda, cik labā formā varēju būt sezonas sākumā. Liels prieks, ka ir diezgan būtiski izdevies uzlabot slēpošanas ātrumu." Pirms sezonas Bendika inficējās ar Covid-19 un izlaida pirmos Pasaules kausa posmus, un šobrīd viņa atzīst, ka ir atguvusies pēc slimošanas. "Šobrīd domāju, ka esmu atguvusies pēc Covid-19. Sākumā bija neliels kritums fiziskajā formā. Saslimšanas brīdī biju top formā, un pirms tam biju daudz trenējusies. Ja paskatās uz citu valstu biatlonistiem, kas pārslimojuši Covid-19, manuprāt, esmu tikusi cauri visveiksmīgāk. Citiem lielākoties ir liels kritums formā, un viņi nespēj atgriezties iepriekšējā līmenī. Pirms sezonas biju diezgan labā formā, ko varēja redzēt Zviedrijas atlases mačos. Uzreiz pēc Covid-19 izslimošanas nebija slikti, tomēr nebiju tik labā kondīcijā, kā varēju būt."

Bendika jau raugās nākotnē un norāda uz veicamajiem darbiem. "Protams, pēc neveiksmīgām sacensībām noskaņojums nav pozitīvs. Neizdevās kvalificēties masu startam. Jāmēģina saglabāt pozitīvu noskaņojumu un jāturpina strādāt, lai atrastu pārliecību stāvus šaušanā un lai rezultāti būtu daudz stabilāki."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi