Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bendika izcīna 15.vietu PK sezonas pēdējās sprinta sacensībās

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Kontiolahti izcīnīja 15.vietu Pasaules kausa sezonas astotā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Uzvaras laurus plūca vāciete Denīze Hermana, kura neizvēra vienu mērķi, finišēdama pēc 20 minūtēm un 0,5 sekundēm. Viņa nodrošināja arī Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā.

Otro vietu izcīnīja uzvarētājas tautiete Franciska Proisa, kura mēroja vienu soda apli un Hermanai zaudēja 20,1 sekundi. Trešā ar divām kļūdām ugunslīnijā un 32,3 sekunžu deficītu bija norvēģiete Tirila Ekhofa.

Piecas sekundes aiz goda pjedestāla palika itāliete Liza Vitoci, piekto vietu ieņēma čehiete Markēta Davidova, bet pirmo sešinieku noslēdza poliete Monika Hojniša-Starega.

Bendika pirmajā šaušanā bija nekļūdīga, bet otrajā, pieņemoties spēkā sniegputenim, divreiz "nopūdelēja", kas viņai maksāja vietu sešiniekā vai pat medaļās. Cēsniece uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 13,6 sekundes, bet trasē viņai bija 20. ātrākais solis.

Vienas sacensības pirms sezonas beigām kopvērtējuma līdere ar 781 punktu ir itāliete Doroteja Vīrere, kura šodien ieņēma 19.vietu, otro vietu ar 755 punktiem ieņem Ekhofa, bet trešā ar 720 punktiem ir Hermana. Bendika iekrājusi 215 punktus, kas dod 32.vietu.

Lielā kristāla globusa ieskaitē netiks ņemti vērā sezonas divi sliktākie rezultāti.

Sprinta distancē ar 314 punktiem uzvarēja Hermana, otrā ar 305 punktiem bija Vīrere, bet trešo vietu ar 283 punktiem ieņēma Ekhofa. Bendika ar 85 punktiem atrodama 34.vietā.

Pasaules kausa sezonas noslēgums bija iecerēts nākamajā nedēļas nogalē Holmenkollenē, taču koronavīrusa izplatības dēļ mači tika atcelti. Sākotnēji bija doma sezonas devīto posmu aizvadīt turpat Kontiolahti, tomēr rīkotāji no šādas idejas atteicās.

Bendika savu šosezon labāko rezultātu sprintā sasniedza pasaules čempionātā Antholcā, kur izcīnīja 12.vietu. Cēsniece divreiz Pasaules kausa sacensībās izcīnījusi piekto vietu (sprintā un individuālajā distancē), kas ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē.

Jau ziņots, ka Andrejs Rastorgujevs ceturtdien ieņēma 38.vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, Aleksandrs Patrijuks bija 67.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš ierindojās 91.vietā.

Sestdien būs iedzīšanas sacensības, bet svētdien - jauktā pāru stafete un jauktā stafete.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir astoņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi