Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bendika un Rastorgujevs paliek desmitie jaukto pāru stafetē

Latvijas vadošie biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Estešundā, Zviedrijā, izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta sacensībās jauktajā pāru stafetē.

Par čempioniem tika kronēti norvēģi Marte Ulsbū-Reiselanna un Juhanness Tīngnēss Bē. Norvēģi sašāva visus mērķus un izlietoja sešas rezerves patronas, finišējot pēc 35 minūtēm un 43,2 sekundēm.

Tikmēr pie sudraba medaļām tika itāļi Doroteja Vīrere un Lukass Hofers, bet bronzu izcīnīja zviedri Hanna Ēberja un Sebastians Sāmuelsons. Itāļi izmantoja piecas rezerves patronas, bet zviedri astoņas, norvēģiem zaudējot attiecīgi 13,4 un 20,0 sekundes.

Aiz pirmā trijnieka bija Vācija, tālāk sekoja Ukraina, bet pirmo sešinieku noslēdza Krievija.

Bendika un Rastorgujevs visu mērķu sašaušanai talkā ņēma sešas rezerves patronas, finišējot vienu minūti un 34,3 sekundes aiz uzvarētājiem. Trasē latviešiem bija 12. ātrākais solis.

Bendika abās pirmajās ugunslīnijās katrā izmantoja pa divām rezerves patronām, stafeti Rastorgujevam nodot 21.pozīcijā. Rastorgujevs visu mērķu sašaušanai pielietoja vēl divas papildu patronas, taču tas netraucēja Latvijas duetam pacelties uz 13.pozīciju.

Bendika savās nākamajās divās ugunslīnijās šāva bez kļūdām, Latvijai saglabājot 13.pozīciju. Noslēdzošajā etapā Rastorgujevs pirmajā šaušanā aizvēra visus mērķus, kas ļāva pakāpties uz desmito vietu. Pēdējā šaušanā Latvijas biatlonists vēlreiz šāva nekļūdīgi, paceļoties uz devīto vietu, taču nākamie četri sekotāji bija septiņu sekunžu robežās aiz viņa.

Sacensību pēdējā nogrieznī aizritēja sīva cīņa par devīto vietu, kurā Rastorgujevs piekāpās čeham Ondržejam Moravecam.

Tāpat arī zelta medaļas liktenis izšķīrās pēdējā ugunslīnijā, kurā J.T.Bē bija nekļūdīgs, bet Hofers izmantoja vienu rezerves patrona, tādējādi kavētais laiks itāļiem liedza cīnīties par čempiontitulu.

Pēc šodienas sacensībās Latvija Nāciju kausā vīriešiem pacēlusies uz 23.vietu, kas nākamsezon ļautu saglabāt trīs vietas sprintā un individuālajā distancē.

Pasaules čempionāta turpinājumā sestdien stafetēs sacentīsies kungi un dāmas, kamēr svētdien būs abi masu starti.

Pasaules čempionāts sākās tieši pirms nedēļas, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē Latvijas izlase ar Bendiku, Jūliju Matvijenko, Aleksandru Patrijuku un Robertu Slotiņu tika apdzīta par apli, tobrīd esot 23.vietā.

Savukārt pēc tam sieviešu sprintā Bendika bija augstajā 17.vietā, kamēr debitante Matvijenko ieņēma pēdējo pozīciju starp 93 dalībniecēm. Vīriešiem sprintā Rastorgujevs guva 14.vietu, turklāt iedzīšanā viņš bija sestais, tādējādi sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu pasaules čempionātos. Bendikai iedzīšanā tikmēr bija 23.pozīcija.

Visbeidzot otrdien 15 kilometru individuālajā distancē sievietēm Bendika pēc neveiksmīgas pēdējās šaušanas palika 52.vietā, bet Rastorgujevs 20 kilometru klasikā pēdējā ugunslīnijā izlaida no rokām medaļu un samierinājās ar 13.pozīciju.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi