Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendikai 26.vieta PK piektā posma iedzīšanas sacensībās

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Rūpoldingā izcīnīja 26.vietu Pasaules kausa piektā posma iedzīšanas sacensībās desmit kilometru distancē.

Uzvaru svinēja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura sašāva 19 no 20 mērķiem, finišēdama pēc 34 minūtēm un 8,7 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja slovākiete Paulīna Fialkova, bet trešā bija zviedriete Hanna Ēberja, kuras noslēpoja pa diviem soda apļiem katra. Viņas zaudēja attiecīgi 46,3 un 55,1 sekundes.

Divas sekundes aiz goda pjedestāla bija zviedriete Juhanna Skotheima, piektā bija viņas tautiete Linna Pēšone, bet pirmo sešinieku noslēdza vāciete Denīze Hermana.

Ekhofa iedzīšanu sāka kā pirmā un pirmajās divās ugunslīnijās šāva precīzi, kas ļāva iekrāt teju minūtes pārsvaru. Viņai sekoja Fialkova, Ēberja un itāliete Doroteja Vīrere, kuras bija trīs sekunžu robežās.

Trešajā šaušanā Ekhofa neaizvēra vienu mērķi, taču saglabāja vairāk nekā pusminūtes pārsvaru. No sekojošās trijotnes atbira Vīrere, kurai bija jāveic divi soda apļi. Pēdējā ugunslīnijā Ekhofa šāva raiti un precīzi, dzēšot jebkādas šaubas par savu uzvaru.

Bendika trasē devās ar 23.numuru, minūti un 32 sekundes aiz Ekhofas. Pirmajās divās šaušanās viņa kļūdījās pa reizei, ieņemot 28. un 31.vietu, bet trešajā bija nekļūdīga, paceldamās uz 18.pozīciju. No ceturtās ugunslīnijas cēsniece aizslēpoja ar vienu nesašautu mērķi, kā dēļ nācās atkāpties uz 24.vietu.

Līdz finišam viņa zaudēja vēl divas pozīcijas, ieņemdama 26.vietu. Bendika uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 29,7 sekundes, bet trasē viņai bija 38. ātrākais solis.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 501 punktiem ir Ekhofa, otrā vieta ar 459 punktiem ir sestdien 20.vietas ieguvējai Vīrerei, bet trešā ar 342 punktiem ir Ēberja, kurai punktu zaudē Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Bendika ar 72 punktiem ieņem 41.vietu.

Sacensības vīriešiem 12,5 kilometru iedzīšanā sāksies plkst.15.30, tiešraidē tās translējot Eurosport 1 televīzijas kanālam.

Andrejs Rastorgujevs trasē dosies ar 16.numuru, no līdera francūža Martēna Furkada atpaliekot par 51 sekundi. 

Nākamnedēļ Pokļukā norisināsies Pasaules kausa sestais posms.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika un Jūlija Matvijenko.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi