Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bez PČ godalgas palikušais Dukurs: citās trasēs trīs vācieši nebūs visiem priekšā

Atsl ēgas vietu trasē labi izstūrēja tikai pēdējā braucienā, taču summā bija patālu no bronzas pozīcijas. Seškārtējais pasaules čempions (PČ) skeletonā Martins Dukurs sezonas galvenajās sacensībās medaļu krājumu nepapildināja.

Visu goda pjedestālu PČ Altenbergā aizņēma mājinieki vācieši. Kristofers Grothērs uzvarēja, savu tautieti Akselu Jungu apsteidzot tikai par 0,02 sekundēm. Līdz pēdējam brīdim par zeltu nopietni cīnījās arī Aleksandrs Gasners (+0,05), kurš ieguva bronzas medaļu. Martins Dukurs bija ceturtais (+0,57), bet vecākais brālis Tomass Dukurs – septītais (+1,82). Sacensību sezona skeletonistiem ir beigusies.

Treniņbraucienos ceturtā virāža sagādāja problēmas?

Tā ir problēma jau ir trīs gadus. Šosezon bijām aizbraukuši uz treniņnometni un it kā bija jau labāk, bet tad ledus profils bija savādāks. Tajā vietā pamocīties dabūja arī vāciete Lelinga. Ceturtajā braucienā tur mazliet uzdūrās arī Grothērs, un pie apļa un lejā viņam vairs nebija ātruma. Rudenī mums patiešām šķita, ka esam jau ceturto virāžu apguvuši, bet, kad tagad atbraucām, uzreiz sapratām, ka bilde ir pavisam savādāka. Ceturtā virāža jau treniņos netika tā izbraukta, lai es varētu par kaut ko pacīnīties. Ar vienādu startu pie devītās virāžas es vāciešiem ātrumā zaudēju pusotru līdz divus kilometrus stundā. Zudumi patiešām bija lieli. Sacensībās es startā nedaudz aizskrēju projām no viena otra vācieša, bet pie piektās virāžas viņi jau bija apstādinājuši pārsvaru, pie devītās nāca klāt un pēc tam "apēda". Ar šādi izbrauktu ceturto virāžu es ar viņiem īsti nevarēju cīnīties.

Tehnikā viņi nebija kaut ko jaunu atraduši?

Slīdēja viņiem labi, bet es neteiktu, ka tas būtu kaut kas pārdabisks. Ja ieej aplī ar vienu kilometru stundā lielāku ātrumu un izbrauc apli kā pienākas, tad to pārsvaru arī noturi līdz 14 virāžai. Ja ar slidu izvēli ir trāpīts mērķī, tad pārsvars arī saglabājas trases lejasdaļā. Tehnika viņiem slīdēja labi, bet nebija tā, ka viņi būtu ievērojami pārāki par saviem uzrādītajiem laikiem Pasaules kausa posmos. Vācieši vienkārši labi nobrauca.

Nav pamats bažām, ka nākamsezon viņi arī citās trasēs varētu būt tik vareni?

Es esmu diezgan pārliecināts, ka citās trasēs trīs vācieši nebūs visiem priekšā. Tas gan bija redzams, ka, šosezon visu laiku kaut ko mainot un arī atrodot, viņi ļoti nopietni gatavojās Altenbergas startam. Sezonas laikā ar viņiem kopā bija FES rūpnīcas tehniskais delegāts. Visu laiku viņi kaut ko testēja. Tas arī bija saprotams, jo pašu mājās viņiem notika pasaules čempionāts, līdzīgi kā man svarīgs bija Eiropas čempionāts Siguldā.

Nākamgad pasaules čempionāts risināsies ASV trasē Leikplesidā. Tur jau būs pavisam citas iespējas

Es teiktu, ka jā. Tur būs interesantāk nekā Altenbergā. Vācieši gan 8. martā brauks trenēties uz Leikplesidu. Es arī braukšu pēc viņiem uz turieni testēt jauno kamanu. Leikplesidā būs pēdējā vieta, kur vēl būs ledus, varbūt vēl tikai Sočos. Viens ir testēt kamanu Siguldā, bet pavisam kas cits kādā citā trasē. Man ir svarīgi izmēģināt jauno kamanu, lai zinātu, kurā virzienā strādāt vasarā. Tomass nebrauks, jo viņam nepaguva uztaisīt jauno kamanu.

 

Top komentāri

Fortūna
F
Veiksmi Dukuru dzimtai!
jānis
j
Ar galvu pa priekšu pa reni un ar tādu ātrumu....ja jau nav ko sargāt virs pleciem, tad aiziet.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi