Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bikše ieņem 54.vietu Tour de Ski 15 km sacensībās ar kopēju startu

Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše piektdien Itālijā ieņēma 54.vietu Tour de Ski 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu. Uzvarēja norvēģis Juhaness Klēbo, bet sievietēm 10 kilometru distancē labākā bija viņa tautiete Astrida Unrenholda Jākobsena.

15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu vīriešiem uzvarēja Klēbo, trasi veicot 39 minūtēs un 51 sekundē. Viņš par 0,7 sekundēm apsteidza krievu Sergeju Ustjugovu un par sekundi - Ustjugova tautieti Aleksandru Boļšunovu.

Bikše piektdien Itālijā ieņēma 54.vietu 62 sportistu konkurencē, no uzvarētāja atpaliekot par trim minūtēm un 24,2 sekundēm un nopelnot 119,57 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Tūres kopvērtējumā līderis ir Boļšunovs, kurš par 18 sekundēm apsteidz Klēbo un vēl par trim sekundēm - Ustjugovu. Bikše zaudē 12 minūtes un 35 sekundes, ieņemdams 56.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem līderis ar 706 punktiem ir Klēbo, otro vietu ar 595 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 495 punktiem ir norvēģis Ēmils Īvešens.

Sievietēm norvēģiete Astrida Unrenholda Jākobsena 10 kilomeru distanci klasiskajā stilā veica 29 minūtēs un 7,9 sekundēs. Viņa par 0,4 sekundēm apsteidza zviedrieti Ebu Andešsoni un par sekundi - vācieti Katarinu Heningu.

Līdere kopvērtējumā ir norvēģiete Terēza Juheuga, kura par 19 sekundēm apsteidz tautieti Ingvildu Estbergu un par 32 sekundēm - krievieti Natāliju Ņeprjajevu. 

Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka startēja pirmajos trīs posmos. Pēc trīs posmiem Eiduka kopvērtējumā bija 43.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 735 punktiem ir Juheuga, otro vietu ar 566 punktiem ieņem viņas tautiete Heidi Venga, bet trešā ar 451 punktu ir amerikāniete Džesika Diginsa.

Bikše "Tour de Ski" startē jau ceturto reizi, savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī sasniedzot vēsturisku panākumu un pēdējā posmā pret kalnu iegūstot 27.vietu, par to nopelnīdams Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā. 

Sestdien sportisti sacentīsies sprinta distancē ar kopēju startu, bet svētdien "Tour de Ski" sacensību seriāls noslēgsies ar deviņu kilometru iedzīšanas posmu, kurā pēdējie trīs kilometri būs jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Šajā sezonā tūres balvu fonds ir 560 000 Šveices franku jeb aptuveni 515 000 eiro.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi