Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bots/Plūme Siguldā uzvar Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā; kopvērtējumā trešie

Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Siguldā uzvarēja Pasaules kausa posma divnieku sacensībās, kopvērtējumā ieņemot trešo vietu, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās astotajā vietā, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ieņēma 18.vietu.

Bots/Plūme sasniedza labāko rezultātu abos braucienos un divu braucienu summā bija pirmie ar laiku minūte un 22,915 sekundes.

Otrie abos braucienos un divu braucienu summā finišēja Vendls/Arlts, uzvarētājiem piekāpjoties 0,095 sekundes, bet trešie bija austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, kuri otrajā braucienā bija sestie un divu braucienu summā latviešiem piekāpās 0,386 sekundes.

Bots/Plūme pirmajā braucienā trasi veica 41,412 sekundēs un par sešām sekundes simtdaļām apsteidza vāciešu duetu Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet par 11 sekundes simtdaļām - austriešus Juriju Gatu un Rikardo Šepfu.

Baltgalvis/Jegorovs ar rezultātu 42,125 sekundes ieņēma desmito vietu, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts trasi veica 42,252 sekundēs un ieņēma 12.vietu 18 duetu konkurencē.

Bots/Plūme otrajā braucienā sasniedza labāko rezultātu, trasi veicot 41,503 sekundēs.

Ševics-Mikeļševics/Krasts otrajā braucienā sasniedza trešo ātrāko laiku, pakāpjoties uz astoto vietu un tautiešiem zaudējot 0,916 sekundes.

Baltgalvis/Jegorovs piedzīvoja kritienu, taču spēja finišēt, divu braucienu summā uzvarētājiem zaudējot 9,737 sekundes un ieņemot pēdējo vietu 18 ekipāžu konkurencē.

Ceturtie divu braucienu summā finišēja Gats un Šepfs (+0,576), piektie - vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Gubics (+0,711) un sestie - ASV sportisti Dena Viljams Kelogs un Frenks Aiks (+0,777).

Par Pasaules kausa ieguvējiem ar 966 punktiem kļuva austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, otrie ar 885 punktiem bija vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts bet trešo vietu ar 876 punktiem ieņēma Bots/Plūme.

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar 403 punktiem ieņēma 11.vietu, bet Baltgalvis/Jegorovs ar 96 punktiem - 23.vietu.

Piektdien Nāciju kausa sacensībās Baltgalvis/Jegorovs finišēja otrajā vietā, kvalificējoties Pasaules kausa pamatsacensībām.

Pirms nedēļas Siguldā Bots/Plūme izcīnīja pirmo vietu ne tikai Pasaules kausa posmā, bet arī Sprinta kausa noslēdzošajā posmā un kopvērtējumā.

Pasaules kausa pēdējā posmā pirmo reizi šajā sezonā tiek izmēģināts jauns sacensību formāts. Sieviešu un vīriešu vienvietīgo kamanu sacensības norisinās divas dienas, proti, pirmais brauciens tiek aizvadīts sestdien, bet otrais - svētdien.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi