Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Brāļi Šici Pasaules kausa sezonu noslēdz ar bronzu

Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici sestdien Kēnigszē trasē sezonas pēdējā, devītajā, Pasaules kausa posmā izcīnīja bronzu.

Pasaules kausa sezonu ar uzvaru noslēdza mājinieki Toni Egerts/Saša Benekens, kuri abos braucienos bija nepārspēti un otrās vietas ieguvējus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu apsteidza par 0,266 sekundēm.

Brāļi Šici pirmajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko laiku un līderiem zaudēja 0,555 sekundes, bet līdz sudrabam pietrūka 0,474 sekundes. Otrajā braucienā Šici finišēja ar identisku laiku kā pirmajā - 50,418 sekundes, kas bija trešais labākais rezultāts, šādu pašu vietu arī ieņemto divu braucienu summā.

Latvijas ekipāžai šis bija jau piektais pjedestāls šajā sezonā Pasaules kausa posmos.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš divu braucienu summā izcīnīja desmito vietu. Viņi pirmajā braucienā finišēja 11.pozīcijā, tobrīd līderiem zaudējot nedaudz vairāk nekā sekundi. Sliktais rezultāts lielā mērā skaidrojams ar neveiksmīgu startu, pēc kura jau pirmajā virāžā sportisti ietriecās apmalē. Otrajā braucienā latvieši sasniedza astoto rezultātu, divu braucienu summā līderiem zaudējot 1,855 sekundes.

No 19 ekipāžām Pasaules kausa pēdējā posma finišu nesasniedza austrieši Armīns Fraušers/Janiks Millers, kuri otrajā braucienā krita un pamatīgi apskādēja kamanas.

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā Vinterbergā, kur nestartēja vairākas vadošās ekipāžas, Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja sudrabu. Pirms tam etapā Oberhofā brāļi Šici izcīnīja otro vietu, bet vēl tālākā pagātnē latviešiem padevās veiksmīgs starts Siguldas trasē - Šici izcīnīja pirmo uzvaru pamatsacensībās, bet Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs bija nepārspēti Sprinta kausā. 

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 872 punktiem uzvaru izcīnīja Egerts/Benekens, bet par 25 punktiem atpalika viņu tautieši Vendls/Arlts. Brāļi Šici ar 720 punktiem izcīnīja bronzu, bet Gudramovičs/Kalniņš ieņēma augsto piekto vietu ar 543 punktiem.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst.13.50, bet otrais - plkst.15.15.

Latviju dāmu konkurencē pārstāvēs Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Svētdien norisināsies sacensības vīriem un komandu stafete. Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks.  

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts.

Top komentāri

Arik Nippel
A
Štirlics Pasaules kausa sezonu noslēdz ar bronzu.
Artūrs
A
Vēl vecāku bildi nevarējāt ielikt???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi