Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eiduka apsteidz pasaules U23 čempioni un ieņem 43. vietu PČ klasikas sprintā

Latvijas labākā slēpotāja Patrīcija Eiduka Oberstdorfā (Vācijā) notiekošo pasaules čempionātu iesākusi ar 112 dalībnieču vidū uzrādīto 43. laiku (+ 15 sekundes) prologā jeb sprinta klasiskajā stila kvalifikācijā, apsteidzot šī gada pasaules U23 čempioni sprintā Līzu Lomani no Vācijas un sasniedzot Latvijas visu laiku otro labāko rezultātu pasaules čempionātos, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Šodien Vācijas slēpošanas centrā Oberstdorfā sākās pasaules čempionāts distanču slēpošanā, pirmajā disciplīnā noskaidrojot ātrākos sprintā, kas pēc sešu gadu pārtraukuma bija klasiskajā stilā, jo 2017.gadā Lahti un 2019.gadā Zēfeldē slēpotāji sprintoja brīvajā stilā, jo pa vidu 2018.gadā Olimpiskajās spēlēs sprints bija klasikā.

Šajā sezonā Eiduka bija uzrādījusi ļoti atzīstamus rezultātus klasikas sprintā, taču pasaules čempionātā piedalās ļoti daudz tieši sprintā specializējušās slēpotājas, bet Ingus Eiduka audzēkne abām disciplīnām velta vienādu uzmanību un nebūt nespecializējas sprintā. Par ļoti spēcīgu sastāvu liecināja tas, ka pēc reitinga mūsu slēpotāja bija 39., taču tas sasniegts ar slidsoļa sprinta palīdzību.  Turklāt aiz Patrīcijas pēc reitinga bija ļoti spēcīgas klasiķes sprintā – gan šī gada pasaules junioru čempione sprintā poliete Monika Skindere, gan U23 sprinta čempione vāciete Līza Lomane, gan arī dažas pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā klasikas sprintā tikušās dalībnieces. 

Tieši tāpēc iekļūšanu četrdesmitniekā un iepriekšējā čempionāta vietas atkārtošanu pat varētu uzskatīt par panākumu šādā konkurencē. Brīvajā stilā noteikti varētu rēķināties ar iekļūšanu trīsdesmitniekā, bet klasikā tik augsti tikt vēl nav reāli.

Patrīcija 1,2km klasikā veica 2:54,36, kas deva 43.vietu, no trīsdesmitnieka šķirot 4 sekundēm, bet līdz kvalifikācijas labākā laika uzrādītājai Johannai Hegstrēmai zaudējot 15sekundes. Līdz ar to 43.vieta ir otrs mūsu labākais rezultāts pasaules čempionātos aiz pašas Patrīcijas 2019.gadā sasniegtās 36.vietas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi