Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiduka izcīna 37.vietu Tour de Ski 10 kilometros brīvajā stilā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien Itālijā izcīnīja 37.vietu prestižā seriāla Tour de Ski trešajās sacensībās - 10 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu, kamēr vīriešu konkurencē Indulis Bikše ierindojās 66.vietā 15 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Patrīcija Eiduka Toblahā izcīnīja 37.vietu 10 kilometru distancē brīvajā stilā, distanci veicot 25 minūtēs un 41,1 sekundē. Viņa no uzvarētājas atpalika par minūti un 49,2 sekundēm.

Latvijas slēpotāja par savu sniegumu saņēma 61,01 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punktu.

Dubultuzvaru 60 dalībnieču konkurencē svinēja Norvēģijas distanču slēpotājas. Pirmā finišēja Terēza Juheuga, kura distanci veica 23 minūtēs un 51,9 sekundēs, tuvāko sekotāju tautieti Ingvildu Estbergu pārspēja par nieka 0,7 sekundēm. Trešā finišēja zviedriete Eba Andešsone, kura līderei zaudēja 10,2 sekundes. 

Pēc otrdienas sacensībām tūrē līderpozīciju ieņem Juheuga, kuras laiks summā ir 55 minūtes un 14 sekundes. Viņai ar 21 sekundes atstatumu seko krieviete Natālija Ņeprjajeva un ar 22 sekunžu atpalicību - komandasbiedrene Heidi Venga. Eiduka no līderes atpaliek par četrām minūtēm un 40 sekundēm un ieņem 43.vietu.

Arī Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 649 punktiem ir Juheuga, otro vietu ar 493 punktiem ieņem Venga, bet trešā ar 419 punktiem ir amerikāniete Džesika Diginsa.

Arī šogad juniore Eiduka, kura pērn pirmā no Latvijas sievietēm startēja Tour de Ski, nestartēs līdz beigām, jo šādā jaunā vecumā nav nepieciešams pārmocīt ķermeni ar milzīgām slodzēm, sacensības beidzot ar šodienas posmu.

Vīriešiem 15 kilometru distancē Bikše finišēja pēc 34 minūtēm un 30,9 sekundēm, kas deva 66.vietu 78 startējušo slēpotāju konkurencē. 

Latvijas slēpotājs ar savu rezultātu tika pie 89,51 FIS punkta.

Uzvarēja krievs Sergejs Ustjugovs, kurš distanci veica 31 minūtē un 2,5 sekundēm. Viņš par 22,6 sekundēm apsteidza komandasbiedru Ivanu Jakimuškinu un par 29 sekundēm - vēl vienu Krievijas slēpotāju Aleksandru Boļšunovu.

Kopvērtējumā līderis ir Ustjugovs, kurš par 27 sekundēm apsteidz Boļšunovu un vēl par 10 sekundēm - norvēģi Juhanesu Klēbo. Bikše zaudē piecas minūtes un 50 sekundes, ieņemdams 70.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 630 punktiem ir Klēbo, otro vietu ar 502 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 495 punktiem ir norvēģis Ēmils Īvešens.

Bikše "Tour de Ski" startē jau ceturto reizi, kurš savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī sasniedzot vēsturisko panākumu un pēdējā posmā pret kalnu iegūstot 27.vietu, par to nopelnīdams Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

"Tour de Ski" noslēgsies pēc nedēļas.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi