Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiduka izcīna piekto vietu Tour de Ski 20 kilometru iedzīšanā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka trešdien Vācijā Tour de Ski seriāla ceturtajā posmā izcīnīja piekto vietu 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā, sasniedzot augstāko rezultātu, kas jebkad padevies Latvijas slēpotājiem Pasaules kausa sacensībās, kamēr uzvaru izcīnīja Zviedrijas sportiste Frīda Kārlsone.

Eiduka sasniedza finišu pēc 49 minūtēm un 48,7 sekundēm, zaudējot uzvarētajai minūti un 46,1 sekundi.

Latvijas slēpotājai izcīnītā piektā vieta ir labākais sasniegums Pasaules kausa sacensībās. Iepriekš viņas augstākā izcīnītā vieta bija 2020.gadā ieņemtā astotā pozīcijā desmit kilometru distancē brīvajā stilā.

Otro vietu ieņēma Somijas distanču slēpotāja Krista Parmakoski, kura zaudēja uzvarētājai 14,1 sekundi un izcīnīja otro vietu arī dienu iepriekš, kamēr norvēģiete Tīrila Udnesa Venga, zaudējot minūti un 28 sekundes, ierindojās trešajā pozīcijā.

Eiduku distancē pavadīja 48 minūtes un 33 sekundes, kas bija ceturtais ātrākais laiks starp visām slēpotājām, un viņas sniegums tika novērtēts ar 22,53 punktiem Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Kopvērtējuma līdere joprojām ir Kārlsone, kurai seko Venga un norvēģiete Anne Hjersti Kalvē, abām norvēģietēm atpaliekot no uzvarētājas vairāk nekā minūti. Eiduka kopvērtējumā ierindojas 18.pozīcijā un ir iekrājusi četras minūtes un septiņas sekundes lielu deficītu.

Tāpat Eiduka ar 369 punktiem saglabā pirmo vietu Pasaules kausa U-23 vecuma grupas kopvērtējumā, tuvāko sekotāju norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu apsteidzot par 139 punktiem. Fossesholma "Tour de Ski" nepiedalās, bet nākamajai konkurentei Jasmīnai Keherei no Somijas ir 169 punkti.

Tikmēr kopējā ieskaitē Eiduka ar 369 punktiem ierindojas 17.pozīcijā, bet pirmo vietu ar 1059 punktiem ieņem Venga, kurai seko Kārlsone ar 776 punktiem.

Jau ziņots, ka vīriešu konkurencē uzvaru svinēja Norvēģijas distanču slēpotājs Juhanness Klēbo, kuram tas bija 15.panākums "Tour de Ski" seriālā.

Pirmie divi sacensību posmi, kuros slēpotāji sacentās sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notika Valmistairā, Šveicē. Pēc vienas dienas pauzes trešais un ceturtais posms notika Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar atsevišķu startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi paredzēti Itālijas trasē Valdifjemmē. 6.janvārī notiks sprinta sacensības klasikā, tad notiks 15 kilometru sacīkstes klasiskajā stilā ar kopējo startu, bet septītajā posmā slēpotājus sagaida deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Iepriekšējā sezonā par "Tour de Ski" čempioniem kļuva norvēģis Juhanness Klēbo un krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Eiduka šajā sezonā startējusi Pasaules kausa posmos Rukā, Lillehammerē un Davosā. Visaugstāko pozīciju - 11. - viņa izcīnīja desmit kilometru brīvā stila sacensībās Lillehammerē, sasniedzot arī karjeras augstvērtīgāko rezultātu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi