Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiduka par aukstuma dēļ pārcelto startu PČ: Acu plakstiņi sasala

Ārkārtīgi auksto laikapstākļu dēļ U23 pasaules čempionāta sākums Patrīcijai Eidukai un Raimo Vīgantam atlikts par vienu dienu. Sacensību norises vietā Somijas pilsētā Vuokati temperatūras stabiņš noslīdēja līdz –27 grādiem, tāpēc trešdien paredzētais sprints klasiskajā stilā pārcelts uz ceturtdienu.

Arī turpmākajās dienās prognozes sola, ka temperatūra būs zemāka par –10 grādiem, tāpēc nebūs brīnums, ja sacensības vēlreiz pārcels. Pirmo reizi Eidukas karjerā laikapstākļu dēļ pārceļ startu. 

"Bija jau paredzams, ka pārcels. Otrdien sacensību organizatori brīdināja, ka, sākot no –18 grādiem un uz leju, vairs negrib rīkot sacensības, jo tādos apstākļos to darīt ir riskanti. Bet otrdien, kad startēja juniori, temperatūra bija –21 un viss notika pēc plāna, tāpēc trešdien nevarēja saprast – būs vai nebūs sacensības. Izejot rīta rosmē, sajutu, ka ārā ir –27 grādi. Acu plakstiņi sasala. Sapratu, ka patiešām ir ļoti auksts," arktiskos laikapstākļus ir sajutusi Eiduka. Dienu pirms klasiskā sprinta sacensībām starts tika pārcelts no plkst. 10 uz 12, jo organizatori zināja, ka pusdienlaikā būs nedaudz siltāks. 

"No rīta bijām gatavi, testējām slēpes, bet pēdējā brīdī pateica, ka sacensības pārceļ. Pēc prognozēm izskatās, ka arī ceturtdien varētu pārcelt. Katrā ziņā būšu gatava startēt, jo tikai pusotru stundu pirms starta paziņos, vai sacensības notiks. Tas ir vēlu, un slēpju smērētāji par to ir ļoti dusmīgi, jo viss ieguldītais darbs atkal var aiziet vējā. Var gadīties, ka arī ceturtdien nenotiks sacensības, jo sola zem –20 grādiem. Pārējās dienās sola, ka kļūs mazliet siltāks." Eiduka norāda, ka viņai tik aukstā laikā nepatīk slēpot, jo jāģērbjas biezāk, tomēr pat ar vairākām drēbju kārtām ir auksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi