Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eidukai negaidīti lielisks starts sprintā Zviedrijā

Lieliski Zviedrijas nacionālās sezonas atklāšanas sacensības Jelivārē iesākusi Latvijas vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura sprinta kvalifikācijā 43 dalībnieču konkurencē uzrādīja 7.laiku, tikai septiņas sekundes piekāpjoties pasaules čempionei Jonnai Sundlingai no Zviedrijas, bet par divām sekundēm apsteidzot pasaules vicečempioni komandu sprintā un divas uzvaras pasaules kausa posmos izcīnījušo šveicieti Lorīnu van der Grāfu. Vēlāk Eiduka pārvarēja ceturtdaļfinālu un iekļuva pusfinālā, izcīnot 7.vietu, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

FIS sacensībās Jelivārē startē visas spēcīgākās Zviedrijas slēpotājas, kuras ir labākās sprinteres pasaulē, izņemot operāciju pārcietušo Linnu Svānu. Konkurenci pastiprina arī spēcīgā Šveices komanda ar titulētajām Nadīnu Fendrihu un Lorīnu van der Grāfu sastāvā. Taču tas netraucēja panākumus guvušajai Kokneses novada slēpotājai uzrādīt 7.laiku kvalifikācijā un tādu pašu vietu iegūt arī izslēgšana braucienos, apstiprinot intervijā pausto, ka Jelivārē vajadzētu būt labāk nekā pirms nedēļas Muonio.

Kvalifikācijā uzvarēja šī gada pasaules čempione komandu sprintā un Ulrikehamnas sprinta uzvarētāja Maja Dālkvista, no kuras Patrīcija atpalika deviņas sekundes, nopelnot 81 FIS punktu. Tā kā Dālkvista pasaules kausa posmos allaž ir viena no labākajām kvalifikācijā, bet FIS sacensībās uzvarētājai dod 20 FIS punktus, tad faktiski mūsu slēpotāja ir nostartējusi 61-65 FIS punktu robežās.

Patrīcija savā ceturtdaļfināla braucienā finišēja otrā 0,4 sekundes aiz divreiz pasaules kaus posmos trijniekā tikušās Johannas Hegstrēmas un iekļuva pusfināla divpadsmitniekā, kur bija grūti atrast kādu, ko varētu apsteigt – četras pasaules čempionāta medaļnieces sprintā un pasaules kausa posmu uzvarētājas, viena pasaules kausa posmos trijniekā tikusī, divas pasaules kausa posmos fināla sešiniekā startējušās, divas pasaules junioru čempionātu medaļnieces sprintā, viena trīs reizes iekļuvusi pasaules kausa posmos desmitniekā sprintā.

Latvijas slēpošanas cerība pusfinālā savā braucienā apsteidza trīs reizes pasaules kausa posmos desmitniekā tikušo Lungrēnu un finišēja piektā, bet pēc Dālkvistas diskvalificēšanas tika ierindota kā ceturtā, kas deva kopējā ieskaitē 7.vietu, jo otrajā pusfināla braucienā 4.vietā finišēja tuntulētā Grāfa, kura kvalifikācijā bija aiz žiglās latvietes.

Junioru konkurencē 13.laiku (2:58,9) 41 dalībnieka vidū kvalifikācijā uzrādīja Edijs Eiduks, labākajam kvalifikācijā Teo Matejam no Zviedrijas zaudējot 10,2 sekundes.

Vīriešiem no 77 dalībniekiem 45.rezultātu (2:51,1) uzrādīja Indulis Bikše, no līdera – pasaules čempionātā sprintā 29.vietu ieguvušā Antona Persona - atpaliekot 14,1 sekundi, bet līdz ceturtdaļfinālam jeb trīsdesmitniekam pietrūkstot vairāk nekā 5,5 sekundēm.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi