Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Furkads un Mekereinena uzvaru Pasaules kausa sacensībās ar kopēju startu

Francijas biatlonists Martēns Furkads un somiete Kaisa Mekereinena svētdien Oberhofā izcīnīja uzvaras Pasaules kausa ceturtā posma sacensībās ar kopēju startu.

Sliktie laikapstākļi svētdien neatkāpās, biatlonistiem sacensības aizvadot pamatīgā vējā. Turklāt, sniega trūkuma dēļ sacensības notika 2,5 kilometrus garā aplī.

Vīriem 15 kilometru distancē Furkads neaizvēra divus mērķus, finišēdams pēc 41 minūtes un 1,4 sekundēm. Viņš par līderi kļuva starp trešo un ceturto šaušanu, otrajā no tām pieļaujot vienu kļūdu, kas gan netraucēja svinēt uzvaru.

Vēl uz goda pjedestāla kāpa vācietis Arnds Paifers, kurš Furkadam zaudēja 20,1 sekundi, bet finišā par divām sekundes desmitdaļām apsteidza francūzi Simonu Destjē. Viņi abi pieļāva pa trim kļūdām katrs.

Divas sekundes desmitdaļas no dalības distancē ar kopēju startu atpalika Andrejs Rastorgujevs, kurš piektdien bija 18.vietā desmit kilometru sprintā. 

Sievietēm 12,5 kilometru distancē Mekereinena neizvēra vienu mērķi pirmajā ugunslīnijā un finišēja pēc 39 minūtēm un 58,9 sekundēm. Arī viņa vadību nodrošināja pēdējā šaušanā, līdz kurai nekļūdīga bija baltkrieviete Irina Krjuko, taču viņa neaizvēra uzreiz četrus mērķus un finišā samierinājās ar septīto vietu.

Pirmajā trijniekā tika divas norvēģietes. Tirila Ekhofa noslēpoja četrus soda apļus un Mekereinenai zaudēja 30,2 sekundes, bet Marte Ulsbū-Reiselanna ar trim nesašautiem mērķiem bija 35 sekundes lēnāka.

Pasaules kausa kopvērtējumā par līderi kļuvis Furkads, kura kontā ir 387 punkti. Otrais ar 374 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš ģimenes apstākļu dēļ tuvākajos posmos nepiedalīsies, bet trešais ar 352 punktiem ir Destjē. Rastorgujevs iekrājis 90 punktus, kas dod 90.vietu.

Tikmēr dāmām līdere ar 390 punktiem ir svētdien ceturtajā vietā finišējusī itāliete Doroteja Vīrere, otrā ar 381 punktu ir Ulsbū-Reiselanna, bet pirmo trijnieku ar 305 punktiem noslēdz cita norvēģiete IIngrīda Lanmarka Tandrevolla, kura šodien samierinājās ar 23.vietu. Baiba Bendika ar 39 punktiem ir 48.vietā.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi