Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunie kērlingisti ziemas olimpiskā festivāla turnīru aizvada perfekti; spēles par iekļūšanu pusfinālā

Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla kērlinga turnīrā jauktajām komandām Klautā, Itālijā Latvijas izlase aizvadījusi četras no sešām pamatturnīra spēlēm, kurās visās izcīnījusi uzvaras un pēc trešās sacensību dienas savā apakšgrupā ieņem 1.vietu kopvērtējumā. Ceturtdien pretiniekos tiešie konkurenti Zviedrija un Norvēģija, vēsta Latvijas Kērlinga asociācija.

Turnīrs tika uzsākts 23.janvārī ar spēli pret Dāniju, ar kuru vienīgo mūsu izlase bija spēlējusi. Lieliski aizvadot visu spēli tika svinēta pirmā uzvara atklāšanas spēlē ar 7:3. Divās nākamajās pretim stājās apakšgrupas pastarītes Bosnija un Hecogovina un Slovēnija, uzvarot attiecīgi ar 7:2 un 8:1.

Šodienas, 25.janvāra, vakara spēlē pretim stājās Turcija, kas pēdējos gados ikvienā kērlinga disciplīnā ir sīksts pretinieks. Tas tā izrādījās arī šajās sacensībās. Lai gan sākums mūsu izlasei bija uz pozitīvas nots, spēles otrajā daļā vienu brīdi spēles iniciatīvu pārņēma turki, panākot tikai -1 (4:5) starpību. Tomēr mūsu junioriem rokas nenodrebēja un ar lielisku Kristapa Zasa pēdējo metienu, tika izcīnīti trīs punkti un svarīga uzvara ar 8:4.

Latvijas izlases treneres Evitas Regžas komentārs pēc spēles ar Turciju: “Vieglu spēli negaidījām, kas arī piepildījās. Līdzvērtīgs pretinieks. Šajā spēlē atslēga bija nedaudz veiksmes, emociju kontrole un izšķirošos mirkļos mūsu skipa uzmestie metieni. Vēl viena uzvara mūsu ailītē, kas noteikti vairo mūsu pārliecību. Paldies fizioterapeitam Jānim, kas pirms spēles pielika savu roku. Tagad atpūta un turpiniet par mums turēt īkšķus rīt!”

Savā apakšgrupā Latvijas izlase ir vienīgā bez zaudējumiem. Rīt, 26.janvārī atlikušas vēl divas grupas spēles ar Zviedriju un Norvēģiju – pretiniekiem, kas tā pat kā mūsu izlase vēl aizvien pretendē uz pirmajām divām vietām, kuras nodrošinās vietu šīs turnīra pusfinālā.

Kopumā sacensībās piedalās 14 valstu izlases, kuras sadalītas divās grupās pa septiņām. Pēc apļa turnīra pirmās divas katras grupas komandas kvalificēsies pusfinālam, kurā sacentīsies A1 ar B2 un B1 ar A2. Uzvarētāji 27.janvārī plkst. 14:30 pēc Latvijas laika noskaidros EJZOF zelta medaļu ieguvējus, bet zaudētāji cīnīsies par bronzu.

Latvijas izlases sastāvs: Kristaps Zass (skips), Agate Regža, Toms Sondors, Marija Seļiverstova un trenere Evita Regža.

Latvijas izlases spēļu grafiks pēc Latvijas laika un rezultāti:

7:3 – Dānija
7:2 – Bosnija un Hercogovina
8:1 – Slovēnija
8:4 – Turcija
26.01. 10:00 – Zviedrija
26.01. 18:00 – Norvēģija

Kopvērtējums B apakšgrupā:
Latvija 4-4-0
Zviedrija 5-4-1
Norvēģija 4-3-1
Dānija 4-2-2
Slovēnija 4-1-3
Turcija 5-1-4
Bosnija un Hercogovina 4-0-4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi